Бердичів

міська рада

“Укренерго”: на Житомирщині можливі відключення електроенергії у разі збільшення споживання

IMG_20221120_145036-pxzp4iifdwyr7p79gwo2jfmsgvvw5g8dy2khd6rzq8-py69vek44c5qtx87rz1tzpnj1vn7x9il2glo0xsx40

СПОЖИВАННЯ зберігається на рівні робочого дня.

ГЕНЕРАЦІЯ: працюють усі види електростанцій. Все ще триває водопілля, тож активно працюють гідроелектростанції. Виробництва електроенергії достатньо для покриття споживання. Відновлено роботу одного з енергоблоків електростанцій, що дещо збільшило доступний обсяг генеруючих потужностей в енергосистемі. Також триває незначний імпорт електроенергії.

ОБМЕЖЕННЯ: Зберігаються мережеві обмеження на Житомирщині та Харківщині, де внаслідок останньої ракетної атаки росіян 9 березня було завдано найважчих пошкоджень мережам. Також все ще наявні мережеві обмеження на Полтавщині, Сумщині, Київщині та у Києві. У зв’язку з цим при зростанні споживання у цих регіонах можливі обмеження споживання для уникнення перевантаження наявного у роботі обладнання та аварій.

Для відновлення надійності електропостачання великих обласних центрів до рівня, який був в енергосистемі до повномасштабного вторгнення, треба більше часу. Енергетики цілодобово працюють над цим.

В інших регіонах обмежень у мережах “Укренерго”, які б призводили до необхідності обмеження споживачів, немає. Ліміти споживання до областей не доводились.

Складною залишається ситуація у регіонах вздовж лінії фронту. Зокрема, вчора пошкоджено об’єкти енергетичної інфраструктури на Донеччині, а також на Херсонщині.

РЕМОНТИ: На Одещині “Укренерго” завершило аварійно-відновлювальні роботи. Тривають роботи з підвищення надійності живлення.

Також продовжуються відновлювальні роботи на всіх об’єктах “Укренерго”, пошкоджених російськими атаками. Ми робимо усе можливе, щоб якомога швидше відновити надійність електропостачання.

Нагадаємо, що росіяни упродовж всієї зими завдали 15 масованих ракетних та 18 атак БПЛА на енергооб’єкти. Майже всі ключові підстанції магістральних мереж “Укренерго” були атаковані щонайменше по 3-4 рази. На об’єкти прилетіло понад 200 ракет та дронів, які завдали важких пошкоджень обладнанню.

НЕК “Укренерго”