Бердичів

міська рада

У Бердичеві відбулася виїзна заготівля крові. Охочих здати донорську кров виявилося менше, ніж зазвичай.

IMG_20230309_094512-1

Врятувати одне життя, а, можливо, – три… Трьом цивільним, а, можливо, – тим, хто доблесно й самовіддано боронить Україну та мир і спокій у твоєму місті… Чиє би воно не було – те життя, що може бути благороднішим і шляхетнішим за донорство?.. Благородні, шляхетні, відповідальні, небайдужі серцем люди були й залишаються у Бердичеві, і це, насправді, зміцнює віру у те, що Україна вийде зі страшної війни переможницею.

Дитячо-юнацька спортивна школа ім. Лонського вчергове приймала у себе команду фахівців обласного центру крові. Згідно плану, 09 березня вони проводили у Бердичеві виїзну заготівлю.

Традиційно працювали зосереджено й чітко: перед тим, як, власне, потрапити на кушетку і приступити безпосередньо до здачі крові, люди проходили необхідну процедуру – від бліц-спілкування з медиками на рахунок можливих протипоказань, вимірювання тиску та здачі крові на визначення групи й рівня гемоглобіну до донорських чаю, печива й шоколаду. Паралельно усі охочі могли безкоштовно обстежитися на ВІЛ, гепатити В та С, сифіліс, на антитіла щодо коронавірусу.

Нагадаємо, що подібний виїзд медиків з обласного центру крові розрахований орієнтовно на сто донацій. І якщо минулі разі охочих здати донорську кров у Бердичеві іноді перевалювало за цю цифру, то цього разу, мешканці громади виявилися не настільки активними. Фахівцями було зафіксовано трохи більше за півсотню донацій.     

Останні новини