Бердичів

міська рада

У Бердичеві відбулася прем’єра вистави “Валіза з наліпками”

IMG_20230328_150409

Напередодні Міжнародного дня театру у Бердичеві відбулася прем’єра вистави “Валіза з наліпками”.

Дійство, що розгорнулося на сцені Музично-драматичного театру на Європейській, зібрало повну залу глядачів, охочих поринути у світ мистецтва.

Комедія “Валіза з наліпками” була написана російським письменником Дмитром Угрюмовим ще у середині минулого століття і, окрім одвічного конфлікту батьків та дітей, висміювала надмірне захоплення суспільства усім закордонним. Однак з легкої руки своїх творців, презентована вистава поповнилася новими смислами та деталями, які зробили її близькою та зрозумілою бердичівській публіці.

Серед акторів, які зіграли у “Валізі з наліпками”, були вже добре відомі містянам Любов Горобчук, Олександр Порубльов, Андрій Брік, Богдан Антонюк та інші. Майстерною грою вразила глядачів Анастасія Ратушинська, якій у комедії була відведена провідна роль посередниці між залом та сценою.

Участь у виставі взяв також зразковий ансамбль бального танцю “Надія”, доповнивши її запальними ритмами та витонченою хореографією.

Імпульсивна молодість, пристрасні почуття, амбітні плани: головні герої – Лариса (Надія Ратушинська) та Юрій Куницін (Олександр Порубльов) хочуть бути разом і втілювати свої мрії у життя. Однак обидві родини проти цього союзу. І тоді закохані звертаються по допомогу до друзів, вигадують хитрий план – і врешті-решт їм вдається переконати усіх у щирості власного кохання. А попереду на них неодмінно чекає світле майбутнє.

По закінченню вистави, під бурхливі овації публіки, режисерка “Валізи з наліпками” Валентина Ратушинська отримала почесну нагороду. Адже її попередня постановка-феєрія “Фріда” виборола диплом переможця на Фестивалі-марафоні української культури “Мистецька сотня”.

Із черговою вдалою прем’єрою привітав театралів міський голова Сергій Орлюк. Зазначив: талановиті режисери, здібні актори та вдячні глядачі, які живуть на теренах громади, доводять: бердичівському театру – бути!