Бердичів

міська рада

У Бердичеві від сьогодні вмикатимуть вуличне освітлення у вечірні години

IMG_20230323_153800

Таке рішення було прийнято на робочій нараді під керівництвом міського голови Сергія Орлюка. Участь у ній взяли заступник міського голови Руслан Квятківський, радник Артур Іваненко, начальники відділів та управлінь Бердичівської міської ради, а також представник поліції.

На засіданні обговорювали ситуацію, що склалася навколо пішохідного переходу по вулиці Вінницькій, де стається чимало дорожньо-транспортних пригод, остання із яких – зі смертельними наслідками. За словами поліції, причиною аварій є порушення правил дорожнього руху як водіями (зокрема, перевищення швидкості), так і пішоходами.

Наразі, наголосив Сергій Орлюк, на території громади зберігаються проблеми із увімкненням вуличного освітлення. Адже, у результаті терористичних атак з боку російської федерації та пошкодженнями критичної інфраструктури Житомирщини, діють ліміти на споживання електроенергії. Щоб Бердичів у них вкладався, вимикається вуличне освітлення, але при цьому зберігається електропостачання по мікрорайонам.

Однак від сьогодні, завдяки домовленості з обленерго та наявності певного запасу потужностей, у вечірню пору доби освітлення вмикатимуть на кілька годин: починаючи з 19:00 – і до моменту, поки ліміти дозволятимуть це робити.

Кількість годин, протягом яких освітлюватимуться вулиці міста, підкреслив Сергій Орлюк, залежатиме також від свідомого та ощадливого споживання електроенергії жителями громади. Якщо ж ліміти споживання буде перевищено, вуличне освітлення вимкнуть, щоб продовжити постачати електрику по мікрорайонах.

Також на нараді міський голова дав доручення своєму заступнику Руслану Квятківському у найкоротший термін встановити на вказаному пішохідному переході LED-світильники. Вони працюють від сонячних панелей, а тому не залежать від наявності чи відсутності електропостачання.

Наступним кроком до покращення безпекової ситуації на зазначеній ділянці шляху може стати обмеження швидкості автомобілів. Тому міська влада спільно з поліцією розгляне можливість встановлення там “лежачих поліцейських”.