Бердичів

міська рада

У Бердичівській міській лікарні незабаром може з’явитися реабілітаційне відділення

IMG_20230303_142658

Делегація із Бердичева у складі міського голови Сергія Орлюка, директора Бердичівської міської лікарні Анатолія Сови та помічниці Народного депутата України Богдана Кицака Олександри Ремінної відвідала четверту клінічну лікарню міста Дніпра. Головною метою поїздки було переймання досвіду організації роботи відділення фізичної та реабілітаційної медицини.

Делегати мали змогу оглянути сучасне медичне устаткування, яким оснащено відділення, поспілкуватися з фахівцями та поспостерігати за роботою реабілітаційної команди.

Кваліфікована допомога, розповіли дніпровські медики, необхідна кожному, хто переніс інсульт, черепно-мозкову травму, перелом, ампутацію або інше важке захворювання. Тому у відділенні працюють як з цивільними пацієнтами, так і з військовослужбовцями. Використання ж сучасних підходів забезпечує комфортні умови перебування у закладі, мотивує хворих та підтримує їх стабільний психологічний стан.

Інтенсивна реабілітація, наголошують лікарі, допомагає відвідувачам відділення покращити якість власного життя та зробити його більш незалежним, навчитися самообслуговуванню, зняти больові симптоми та адаптуватися до реального життєвого середовища. А оскільки в умовах воєнного стану реабілітаційна медицина стає ще більш затребуваною, медики кажуть: готові ділитися своїми знаннями та здобутками з колегами з усієї України. Відкриттю схожих відділень сприяє й Мінстерство охорони здоров’я України на чолі з Віктором Ляшком.

За словами Сергія Орлюка, в одному із відремонтованих та обладнаних під реабілітацію приміщень міської лікарні у максимально короткий термін може запрацювати аналогічний підрозділ. Попередньо планується, що він надаватиме допомогу пацієнтам у двох форматах: денного стаціонару (на 20 ліжок) та амбулаторно.

Наразі проєкт мають передати на розгляд депутатам Бердичівської міської ради, які визначать можливість виділення коштів на виготовлення необхідної документації.