Бердичів

міська рада

Юні артисти із Бердичева візьмуть участь у проєкті “Відсіч”

IMG_20230319_085614

У міській Публічній бібліотеці відбувся творчий відбір майбутніх учасників театралізованого перфомансу “Відсіч”. Це – проєкт, в основу якого покладено художні віршовані твори переможців літературного конкурсу “Відсіч. Діти”. Мета його полягає у меморіалізації відчуттів і спогадів дітей, які були свідками воєнних подій, через літературну і театральну творчість, інтеграції травматичної пам’яті війни через мистецтво в життя громад, збагаченні культурної спадщини та патріотичному вихованні молоді.

Учасниками відбору стали обдаровані хлопці та дівчата, які займаються у зразковому театральному гуртку “Трамвайчик” ЦПО ім. О. Разумкова під керівництвом Валентини Ратушинської та у театрі “Ідейники”, який очолює Олег Яценко.

Творчий потенціал юних бердичівлян оцінювали заслужені артисти України Петро Авраменко та Олена Заведія за участі організаторів проєкту – представників ГО “Волонтерський штаб Житомира”.

За словами організаторів відбору, діти продемонстрували високий рівень артистичної майстерності та ораторського мистецтва, а тому незабаром стануть учасниками літературного перфомансу, що пройде в межах обласної акції “Час дати відсіч!”