Бердичів

міська рада

Активні програми зайнятості стали темою зустрічі у Бердичівській міській раді

1-3

Активні програми зайнятості стали темою робочої зустрічі, на яку директорка Бердичівської філії Житомирського обласного центру зайнятості Ольга Повійчук запросила керівників і фахівців управлінь та відділів Бердичівської міської ради.

З-поміж іншого, Ольга Повійчук інформувала посадовців про те, що Уряд України розширює проєкт єРобота і з 10-го квітня запускає нові ґрантові програми для ветеранів на започаткування та розвиток власного бізнесу. Так, зокрема, запускаються нові програми, за якими можна отримати ґрант:

  • 250,0 тис. грн. – для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни за умови створення 1 (одного) робочого місця;
  • 500,0 тис. грн. – для члена сім’ї учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни за умови створення 2 (двох) робочих місць;
  • 1,0 млн. грн. – для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни, які зареєстровані як ФОП не менше ніж 3 роки за умови створення 4 (чотирьох) робочих місць, мінімум два з яких займуть ветерани або особи з інвалідністю внаслідок війни.

Що потрібно задля того, аби успішно розпочати чи розвинути власний бізнес? Насамперед, потрібно здійснити 5 кроків:

  • Скласти бізнес-план;
  • Подати документи;
  • Захистити бізнес-план;
  • Отримати рішення та відкрити рахунок;
  • Отримати кошти та починати діяти.

Директорка філії ЖОБЦЗ розповіла присутнім про процедуру отримання мікроґрантів, інформувавши про те, що Центр зайнятості надає інформаційну підтримку з питань провадження підприємницької діяльності та здійснює супровід отримувачів мікроґрантів.

Житомирська обласна служба зайнятості, продовжує Ольга Повійчук, пропонує скористатися можливістю отримати ваучер на безкоштовне навчання. Що таке ваучер? Документ, який дає одноразове право на перепідготовку за робітничою професією, на підготовку за спеціальністю для здобуття ступеня магістра на основі ступенів, здобутих за іншою спеціальністю, на підготовку на наступному рівні освіти або на підвищення кваліфікації.

«Рука допомоги»… Існує покрокова інструкція з допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї, інформувала далі Ольга Повійчук, порядок цієї допомоги затверджено Постановою Уряду від 21.04.2021 № 397.

Роботодавцям, котрі під час дії воєнного стану працевлаштували внутрішньо переміщених осіб, продовжує директорка філії, держава компенсує витрати – 6 700 грн. щомісячно за кожного працевлаштованого переселенця.

Громадські та інші роботи тимчасового характеру, а також суспільно корисні роботи… Ольга Повійчук зупинилася на характері цих робіт, на тому, яким чином вони можуть виконуватися, які можливості надають, кого до них можуть залучити.

Окрім того, учасників зустрічі інформували про низку інших активних програм зайнятості.

! Добірка корисних посилань для тих, хто цікавиться мікроґрантами:

👉 Порядок надання мікроґрантів на створення або розвиток власного бізнесу https://is.gd/WaZDFr;
👉 Анонси заходів з мікроґрантів, які здійснюються службою зайнятості https://is.gd/S6zHKQ, де ви можете отримати допомогу для складання бізнес-плану;
👉 Дієві поради від фахівців, які допоможуть уникнути помилок https://is.gd/Pyn5bl та скористатись усіма можливостями програми “Власна справа”;
👉 Онлайн-допомога Служби у Телеграм http://t.me/DCZWorkNowBbot, де ви завжди зможете отримати пораду або консультацію;
👉Подати заявку можна в Дія прямо зараз https://is.gd/KT7RoW!