Бердичів

міська рада

Задля підняття бойового духу: у Бердичеві виступив оркестр Державної служби України з надзвичайних ситуацій

IMG_20230428_140401-1

На Центральній площі Бердичева висадився рятувально-мистецький десант: усій громаді і, у першу чергу, мужнім представникам місцевого управління ДСНС України свою творчість дарували учасники оркестру Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Оркестр було створено у 1999-му році. Йшли роки, змінювалися назви відомства, якому підпорядкований колектив, і сьогодні оркестр ДСНС України, вже близько 10 років очолюваний підполковником служби цивільного захисту Русланом Симоненком, повноцінно живе життям своєї країни та її рятувальної сили.

На базі оркестру діють кілька колективів: майстерно грають і виконують мало на все – від фолку до джазу, естраду і класику, українське й світове. Колектив є володарем Гран-прі, лауреатом та дипломантом численних фестивалів – героїко-патріотичних, джазових, військових духових оркестрів тощо. Тож їхній репертуар можна без перебільшення вважати багатим, різноманітним та яскравим.

Сьогодні у народі рятувальників часто називають «Героями без зброї», зазначив ведучий заходу, співак Олексій Козарєв. Це ті люди, життя яких міцно базується на принципі «Запобігти. Врятувати. Допомогти.» Нині, коли ворог ракетними ударами намагається зламати силу волі й духу українського народу, працівники ДСНС України докладають неймовірних зусиль, рятуючи постраждалих та ліквідовуючи наслідки масштабних руйнувань. Зрештою, роблять все для того, аби зміцнити цей дух.

Вони незламні – українські рятувальники, але незламні теж потребують підживлення гарним настроєм та позитивними емоціями. І столичні колеги з оркестру ДСНС України успішно впоралися з завданням наповнити їх світлом та натхненням. А разом – і всіх присутніх на Центральній площі.