Бердичів

міська рада

“На землі обітованій”: бердичівські школярі Андрій Недайборщ та Владислав Худік презентували авторську фотовиставку

IMG_20230524_183207

У виставковій залі Музею історії міста Бердичева запрацювала виставка робіт студентів фотошколи “F/5.6” ГО “Бердичівська школа практичної фотографії”, учнів гімназії № 17 Андрія Недайборща та ліцею “Територія 12” Владислава Худіка. 

Як розповіли автори, вони вже кілька років поспіль всерйоз навчаються “мистецтву миті” та намагаються передати у ній цілий спектр емоцій, почуттів, смислів. Презентована експозиція, зазначили, містить різнопланові світлини – пейзажні, портретні, архітектурні, предметні, репортажні, однак, попри тематичне і жанрове різноманіття, усі вони об’єднані любов’ю до рідного краю. 

Захоплення Україною, її звичаями, традиціями, краєвидами і людьми червоною ниткою проходить крізь творчість юних фотохудожників. Адже Україна у їхньому баченні – це і є та сама земля обітована: багата, щедра, квітуча, омріяна.

За словами засновника і викладача фотошколи Валерія Мельникова, обидва хлопці  мають нестандартний погляд на світ, шукають незвичні ракурси для зйомки, а тому, переконаний, у майбутньому мають всі шанси стати справжніми майстрами фотографії.

Авторів виставки привітали їхні батьки та інші студенти фотошколи. А очільниця міської освітянської профспілки Анжела Цвєткова побажала, щоб попереду у талановитих юнаків було ще багато авторських експозицій та різноманітних здобутків.

“На землі обітованій” – це ще один крок у реалізації проєкту, спрямованого на допомогу Збройним силам України, зазначили організатори. Проєкт передбачає проведення благодійних виставок студентів, під час яких збиратимуться кошти на потреби української армії.

Валерій Мельников привітав своїх вихованців із вдалим дебютом та вручив Андрію Недайборщу Диплом про закінчення чотирирічного курсу навчання у фотошколі на відмінно. Аналогічний документ отримав ще один студент закладу Олексій Гонта.

Фотовиставка працюватиме щоденно до 7 червня з 9:00 до 17:00. Відвідати експозицію і оглянути роботи юних митців можуть усі охочі.

Останні новини