Бердичів

міська рада

“Укренерго”: просимо перенести використання електроенергії з вечірніх годин на ранок, день або ніч

IMG_20221120_145036-pxzp4iifdwyr7p79gwo2jfmsgvvw5g8dy2khd6rzq8

Чергова нічна атака росіян ракетами та дронами не призвела до пошкоджень магістральних мереж. Однак сьогодні вдень обстрілами були пошкоджені магістральні лінії, які забезпечували видачу потужності однієї з електростанцій на сході.

Внаслідок обстрілів ворога також пошкоджень зазнають і розподільчі мережі у прифронтових та прикордонних областях. Триває їх відновлення. Водночас триває ремонтна кампанія на низці атомних та теплових електростанцій.

Через сукупність цих факторів зменшився обсяг виробництва електроенергії. Наразі її достатньо для покриття потреб споживачів, але для збереження балансу в вечірні години необхідно ощадливе споживання електроенергії.

Просимо перенести використання електроенергії з вечірніх годин (19:00 до 22:00) на ранок, день, або ніч. Чому саме ці години важливі для роботи енергосистеми читайте тут: https://bit.ly/42LPctI .

Вимкнувши декілька електроприладів або використовуючи їх не в період вечірнього піку, ви допоможете зменшити навантаження на енергосистему та полегшити її балансування.

У нічні та денні години при зниженому споживанні триває експорт електроенергії у Молдову та Польщу. Нагадуємо, що існуючі технології не дозволяють зберігати великі обсяги електроенергії довгий час. Імпорт в Україну сьогодні відсутній.

НЕК “Укренерго”