Бердичів

міська рада

Управління сім’ї та соціального захисту населення Бердичівської міської ради інформує!

cbc92eaf-0aba-4c17-a936-ca3b1619374a

До відома отримувачів державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям!

Для виходу малозабезпеченої сім’ї із складних життєвих обставин за рекомендацією органу соціального захисту населення непрацюючій працездатній особі із числа членів такої сім’ї, яка бажає провадити підприємницьку діяльність, центром зайнятості може бути надана допомога на здобуття економічної самостійності малозабезпеченій сім’ї.

Порядок надання допомоги визначається постановою Кабінету Міністрів України від 21.04.2021 р. № 397 “Деякі питання сприяння економічної самостійності малозабезпечених сімей”.

Відповідно до порядку, допомога на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї – це безвідсоткова поворотна фінансова допомога, яка надається одноразово у безготівковій формі за рахунок коштів державного бюджету непрацюючій працездатній особі із числа малозабезпеченої сім’ї для організації підприємницької діяльності та сприяння її економічній самостійності. Розмір фінансової допомоги не може перевищувати 15 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому приймається рішення про її надання (тобто граничний розмір фінансової допомоги станом на 01.01.2023 року становить 100 500 грн).

Для отримання фінансової допомоги особа, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність, за наявності технічної можливості рееструється через Єдиний державний веб-портал електронних послуг або особисто подає до центру зайнятості наступні документи:

  • заяву про надання фінансової допомоги за погодженою формою;
  • довідку для надання фізичним особам відомостей про притягнення до кримінальної відповідальності, відсутність (наявність) судимості або обмежень, передбачених кримінально-процесуальним законодавством;
  • бізнес-план, розроблений самостійно або у процесі професійного навчання.

Рішення про надання особам, які виявили бажання провадити підприємницьку діяльність, фінансової допомоги або про відмову в її наданні приймається комісією за результатами розгляду бізнес-плану та поданих документів у присутності особи, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність.

Управління сім’ї та соціального захисту населення Бердичівської міської ради