Бердичів

міська рада

У Бердичеві пройшов благодійний показ вишиванок

IMG_20230519_072004_273

До Дня вишиванки у Музично-драматичному театрі на Європейській відбувся благодійний показ вишиванок від студії “Я – Українець”. Метою заходу був збір коштів на автомобіль для Збройних сил України.

Відзначення цього дня, підкреслили ведучі, уже давно перетворилося на добру, щиру і красиву загальнонаціональну традицію. А сьогоднішній показ, переконані, свідчить про віру і рішучість українців на шляху до омріяної Перемоги. Адже кожен присутній у залі глядач прийшов не лише отримати естетичну насолоду, а насамперед допомогти Українським Воїнам якомога швидше здолати ворога.

Перед початком показу гості вшанували пам’ять загиблих за Волю і Незалежність України хвилиною мовчання.

Із промовою виступив парох громади св. Йосафата УГКЦ Іван Цихуляк. Вишиванка, наголосив священнослужитель, це – символ українського народу. Але нині український народ і сам є символом за своєю суттю – символом волелюбності, згуртованості та незламності для усього світу.

Організатори показу презентували на сцені кілька унікальних колекцій одягу, серед яких:

  • “Народжені у вишиванці” – для дітей та підлітків;
  • “Квітуча Україна” – створена на основі буковинської вишивки;
  • “Family Look” – родинні комплекти;
  • “Hard Casual Style” – симбіоз традиційних вишитих сорочок та сучасного одягу із еко-шкіри;
  • “Military Style” – натхненна кольорами українських прапорів та військовою тематикою.

Між дефіле свою творчість присутнім дарували учениця Бердичівської музичної школи Марія Іщук, зразковий ансамбль сучасного танцю “Оля-ля” Центру позашкільної освіти ім. О. Разумкова, дует “Data Music”, солістка фольклорного гурту “Кумасі” Наталія Рула, бандуристки Анастасія Захарчук та Альона Мілевська, співак Andre Kriche. Особливим гостем свята став фіналіст проєкту “Х-фактор” Дмитро Волканов.

Відеовітання для глядачів та учасників показу записав відомий український виконавець Yarmak. Співак наразі боронить Україну у лавах ЗСУ, тому особисто завітати на захід не зміг.

Наприкінці свята публіці представили майстринь, котрі працювали над створенням презентованих колекцій. За словами натхненниці показу Тетяни Білоус, колектив студії вишивки намагався показати максимально різноманітні варіації національного вбрання, адже воно варте того, щоб бути у шафі кожного українця.

Народний депутат України Богдан Кицак привітав усіх присутніх із Днем вишиванки та подякував Тетяні Білоус за внесок у відродження української культури і етнографічного одягу.

У фойє театру пластуни міста Бердичева організували благодійний ярмарок, де кожен охочий міг придбати українські сувеніри. Також було проведено аукціон ексклюзивних лотів, а по завершенню показу на продаж виставили вбрання із колекцій. Усі виручені кошти будуть спрямовані на потреби Збройних сил України.