Бердичів

міська рада

У Бердичеві розроблятимуть місцеву Програму розвитку української мови

IMG_20230513_131644

Міський голова Сергій Орлюк зустрівся з Уповноваженим із захисту державної мови Тарасом Кременем та його представником Сергієм Левчуком. Темою обговорення стала розробка і впровадження місцевої Програми розвитку української мови в усіх сферах суспільного життя.

За словами Уповноваженого, Програма повинна передбачати функціонування на території громади мовних курсів для внутрішньо переміщених осіб та всіх, хто бажає покращити свою українську. Окрім того, в Бердичеві може запрацювати локація з інспектування державної мови, де кожен зможе перевірити свої знання.

Метою створення місцевих Програм, наголосив Тарас Кремінь, є розширення сфери вживання державної мови, виховання у громадян любові, поваги та шанобливого ставлення до неї, а також подолання деформацій мовно-культурного та мовно-інформаційного простору. В сучасних реаліях, підкреслив, розвиток державної мови як національного ідентифікатора є надзвичайно важливим завданням для всієї України.

Сергій Орлюк подякував візитерам за консультацію і надані рекомендації, та висловив сподівання на майбутню плідну співпрацю. Також, зазначив міський голова, доручення із розробки мовної Програми будуть надані відповідним спеціалістам.

Останні новини