Бердичів

міська рада

День Героїв у Бердичеві: пам’ятаймо тих, хто загинув, шануймо Героїв живих

IMG_20230523_100406-1

23 травня в Україні вшановують Героїв різних епох та часів, котрі боролися за вільну й незалежну українську державу. У Бердичеві, біля Меморіалу «Слава Героям!», разом зі славними лицарями, козаками, гайдамаками, січовиками та вояками армій УНР, УГА, ОУН, УПА згадували Героїв новітньої вітчизняної історії – Небесну Сотню та усіх, хто, починаючи з 2014-го року, самовіддано боронив і боронить нині рідну землю від знавіснілої росії.

Втрачені життя українського воїнства та мирних українців, кров, сльози, страждання, зруйновані долі і зруйновані оселі, в яких мріяли про тепло й затишок, невимовна туга за дорогими серцю людьми, котрі залишили цей світ – все це переживає Україна, відстоюючи своє право на життя. І вірячи при цьому у перемогу справедливості над злом.

У те, що Перемога буде за Україною вірять Бердичівський міський голова Сергій Орлюк, начальниця Бердичівської РВА Людмила Димидюк, голова Бердичівської районної ради Олександр Балянов. Їх уже більше ста – наших славних земляків, котрі вирушили у засвіти, давши гідний бій рашистам, і кожен із них, зазначає Сергій Орлюк, був непохитний у своїй вірі в те, що українці мають право жити та працювати на рідній українській землі, дихати українським повітрям, народжувати дітей, розбудовувати успішну Україну.

Бердичівська громада пам’ятатиме кожного, запевняє міський голова. Світлу пам’ять про загиблих Героїв та щиру шану до Героїв живих передаватимуть дітям, онукам та правнукам, а ті, у свою чергу, – своїм нащадкам. Сьогодні українці вірять у себе, вірять у Господа та у своє військо, вірять у Перемогу, констатує Сергій Орлюк. Маючи у союзниках передові держави світу, переконаний, Україна захистить себе і захистить світ.

На згорьованих матерів і батьків, на своїх дітей, земляків та на рідне місто дивляться з портретів обличчя Героїв та Героїнь… Лунають слова отця Євгена Шимченка та спільна молитва… Підніжжя Меморіалу встелюють живими квітами… Вічна Пам’ять усім, хто віддав життя за вільну Україну. Вічна шана живим Героям!