Бердичів

міська рада

“Кращий серед рівних і рівний серед кращих”: Бердичівський педагогічний коледж відзначив своє 100-річчя

IMG_20230525_160833

Урочистостями та святковим концертом свій 100-річний ювілей відзначив Бердичівський педагогічний фаховий коледж. Викладачі, випускники, численні друзі та партнери навчального закладу зібралися в актовій залі, щоб разом справити знаменну дату.

Після спільного виконання Державного Гімну, гості вшанували пам’ять загиблих за Волю і Незалежність України скорботною хвилиною мовчання.

За можливість жити на рідній землі, навчати дітей та працювати на благо своєї Батьківщини військовослужбовцям Збройних сил подякувала директорка коледжу Алла Лейчук. 100 років Бердичівського педагогічного, продовжила, це – довгий шлях, який здолано багатьма поколіннями викладачів та студентів. Завдяки наполегливій праці колективу, невеличкі педагогічні курси, відкриті у 1923-му році, перетворилися на сучасний, інноваційний, кращий серед рівних і рівний серед кращих навчальний заклад.

У стінах коледжу, переконаний начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко, ще не одне сторіччя здобуватиме освіту студентська молодь, підкорюватимуть нові горизонти талановиті вокалісти, зростатимуть педагогічні династії. А щоб освітній процес був легким і приємним, очільник ОВА подарував коледжу сертифікат на 10 сучасних ноутбуків.

Із вітальним словом виступив в.о. голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма. Педагогічний коледж, зазначив, посідає особливе, почесне місце, у славній історії не лише Бердичева, а й усієї Житомирщини. Побажав викладацькому колективу натхнення на подальшу роботу та вручив директорці закладу сертифікат на телевізор для актової зали.

Також до привітань долучився Народний депутат України Богдан Кицак. Коледж, підкреслив, готує педагогічну та інтелектуальну еліту, яка своєю подальшою працею формує позитивний імідж нашої держави у цілому світі. За заслуги перед українським народом Алла Лейчук, яка вже не одне десятиліття очолює навчальний заклад, була нагороджена Грамотою Верховної Ради.

Привітав колектив Педагогічного коледжу і Бердичівський міський голова Сергій Орлюк. Це, наголосив, справжнє щастя – мати на теренах рідної громади такий потужний освітньо-виховний центр, куди молодь приходить із бажанням сіяти добре, світле і вічне. 100 років, переконаний Сергій Орлюк, це не мірило віку, це – мірило мудрості, людської шани та поваги, адже педагоги у всі часи із честю тримали свій фронт – освітянський, духовний, культурний, – та продовжують це робити і зараз.

За особистий внесок у розвиток освіти, плідну педагогічну діяльність, професійну підготовку студентської молоді, організацію виховної роботи, впровадження управлінських новацій низка викладачів закладу була нагороджена Подяками Житомирської обласної військової адміністрації, Грамотами та Подяками Житомирської обласної ради, Подяками депутата Верховної ради України та Бердичівського міського голови.

Своє мистецтво присутнім дарували Олександр Кавколюк, Анастасія Вітюк, подружжя педагогів Олесі та Дмитра Сушків, тріо баяністів у складі Валерія Дубцова, Сергія Ртіщєва, Тараса Дем’янчука. Попурі із пісень військового часу виконали за роялем викладачки коледжу Ірина Жеревчук та Оксана Літкович. Справжньою родзинкою свята став виступ народного аматорського ансамблю пісні і танцю “Зорецвіт” МПК ім. О. Шабельника.

Окрім того, гості мали змогу ознайомитися із мистецькими роботами викладачів та студентів коледжу, оглянути історичну експозицію та насолодитися грою Бердичівського муніципального естрадно-духового оркестру, який зустрічав відвідувачів у дворі коледжу.