Бердичів

міська рада

“Не міліє джерело талантів”: Бердичівська музична школа дала щорічний звітний концерт

IMG_20230531_182921

У міському Палаці культури ім. О. Шабельника відбувся щорічний звітний концерт учнів та викладачів Бердичівської музичної школи. Урочисте дійство також було присвячене випускникам мистецького закладу, які, за словами ведучої Антоніни Круковської, із маленьких негранованих алмазів за роки навчання перетворилися на коштовні діаманти. Саме їх – випускників-2023 – у перші хвилини свята бурхливими оплесками вітали у залі глядачі.

За можливість жити, творити, займатися улюбленою справою присутні подякували Збройним силам України. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять мирних громадян, які стали жертвами війни, та тих, хто віддав життя за Батьківщину, – військовослужбовців, бійців Національної гвардії, прикордонників, добровольців.

Звітний концерт розпочався із виступу хору наймолодших учнів музичної школи. Далі були запальні кубинські ритми від ансамблю гітаристів “Чарівний колорит”, попурі єврейських мелодій від Андрія Гондерука, українські народні мотиви від Єлизавети Котик, Софії Вальчук та Софії Бахур. Ліричну баладу виконали Олександра Яновська і Ангеліна Філіпенко, класичний “Вічний рух” – Даніела Трачук.

Ділилися своїм мистецтвом із публікою й інші учні закладу: Марія Радкевич, Даніїл Рибачук, Вікторія Мазур, Дмитро Крижанівський, Євгеній Слюсар, Єлизавета Лозова, Євгеній Мізик, Анна Кухаренко. Гарний настрій та позитивні емоції дарували творчі колективи у складі вихованців та викладачів музичної школи: фортепіанний дует, джаз-бенд, естрадно-симфонічний та духовий оркестри, інструментальний ансамбль і ансамбль акордеоністів. Співоче вітання пролунало від студентки Бердичівського педагогічного фахового коледжу Марії Вітюк.

Між виступами артистів директорка музичної школи Інна Бузі та її заступниця Ірина Михайловська вручали свідоцтва про закінчення навчання випускникам та нагороджували дипломами, грамотами й відзнаками учасників, лауреатів та переможців різноманітних мистецьких конкурсів і фестивалів. Окрім того, Подяки за підготовку переможців отримала низка викладачів та концертмейстерів навчального закладу.

Справжньою родзинкою свята став виступ військового оркестру 26-ої артилерійської бригади ім. генерал-хорунжого Романа Дашкевича. Військовослужбовці кажуть: завітали із музичним подарунком, аби засвідчити свою вдячність педагогам, учням та їхнім батькам, які усіма силами допомагають армії. Вихованці і викладачі мистецької школи організовують благодійні ярмарки і концерти, вишивають обереги, плетуть сітки, балаклави, шкарпетки – та станом на сьогодні вже зуміли зібрати на потреби ЗСУ понад 70 тисяч гривень.

Із вітальним словом виступила директорка закладу Інна Бузі. Своїм вихованцям вона побажала подальших досягнень та перемог у царині безсмертного мистецтва – музики.

Сьогоднішні випускники – це майбутнє Української Держави, європейської, вільної та співучої, переконаний міський голова Сергій Орлюк. Діти, які нині виступали на сцені Палацу культури, впевнений, у майбутньому плекатимуть культуру свого народу та здобуватимуть міжнародне визнання.

До вітань долучився і Народний депутат України Богдан Кицак. Він висловив захоплення талантом юних артистів та професійністю викладачів музичної школи.

Наостанок свята Зведений хор навчального закладу виконав композицію “Непереможна Україна” – як життєствердний символ миру та Перемоги.