Бердичів

міська рада

Про готовність до початку купального сезону-2023 проінформували у Бердичеві

Дизайн-без-названия-3

Бердичівська міська комунальна пошуково-рятувальна служба на воді готова до проведення пошуково-рятувальних робіт та забезпечення безпечних умов для відпочинку населення у зоні відповідальності служби. Про це членів виконавчого комітету інформував начальник служби Валерій Шелепа.

Щодо того, як поводять себе біля води відпочивальники, то з роками ситуація залишається незмінною, констатував доповідач: діти нерідко перебувають поза увагою дорослих, літня спека не заважає деяким прикладатися до пляшки, про ризик бути враженим «сонячним ударом», знаходячись під пекучим Сонцем без головних уборів, замислюються далеко не всі.

Протягом 2022-го року та станом на 25.05.2023 року потерпілих осіб у зоні відповідальності служби не було, доповів Валерій Шелепа, що, за його переконанням, є результатом належним чином налагодженої інформаційної роботи служби та професіоналізму рятувальників і медпрацівників.

План цивільного захисту на 2023 рік виконується, зазначив, а головним завданням служби на час купального сезону залишається готовність особового складу запобігти проявам порушень заходів безпеки у зоні відповідальності служби. У зв’язку з чим, у свою чергу, вжито цілу низку запобіжних заходів.

Мор товстолоба, необхідність очищення Гнилоп’яті, облаштування зони відпочинку на міському пляжі – за відповідними роз’ясненнями з цього приводу звернувся до Валерія Шелепи міський голова. Щодо товстолоба, то подібна ситуація є традиційною для даної пори року, інформував начальник служби. В силу причин природного характеру гине певна частина саме цієї риби і саме дорослі особини. Більш того, звернув увагу доповідач, минулими роками спостерігалася суттєво більша кількість мертвого товстолоба і наразі ситуація стабілізується.

На розгляд депутатів планують подати потребу у коштах для придбання лавок на місцевий пляж. Отримають «добро» – закуплять лавки і відпочивати людям буде комфортніше.

Окремо зупинився Валерій Шелепа на питанні очищення річки. Він підтримує Сергія Орлюка – зробити це вкрай необхідно: зараз мул всередині плеса, каже, сягає 1,5-2 м., і це дуже багато. Потрібен спеціальний апарат, що допоможе заглибитися та впоратися з мулом. Коштує такий апарат чималих грошей, і на даний час як один із варіантів вивчається можливість залучення міжнародних донорів.