Бердичів

міська рада

Підбито підсумки опалювального сезону та визначено завдання з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період-2023-2024

Дизайн-без-названия-1-3

Минулий опалювальний сезон був далеко не з легких, але при всіх труднощах і в умовах воєнного стану виконувалися усі необхідні роботи з безперебійного надання послуг із теплопостачання. Так підсумував опалювальний сезон 2022-2023 директор КП «Бердичівтеплоенерго» Сергій Приймак.

Окремо директор підприємства зупинився на роботах, виконаних із метою вчасного старту опалювального сезону. Так, зокрема, теплоенергетики реконструювали котельні, ремонтували котли й електрообладнання, обслуговували мережеві й підживлюючі насоси, перевіряли димканали у котельнях, міняли запірну арматуру, облаштовували теплові колодязі, ліквідовували прориви у мережах тощо. Окремим напрямком діяльності КП «Бердичівтеплоенерго» виступила претензійно-позовна робота.

83,0 мільйони гривень… Саме стільки складала заборгованість населення перед «Бердичівтеплоенерго» на початок опалювального сезону, інформував Сергій Приймак. На сьогодні, з його слів, ця цифра дорівнює 53,0 млн. грн. Аби борги зменшилися подібним чином, працівниками підприємства було проведено без перебільшення колосальну роботу, підкреслив директор підприємства: фахівці обходили оселі, говорили, роз’яснювали, нерідко – умовляли, складали договори реструктуризації.

Саме підприємство зуміло налагодити роботу таким чином, що наразі практично не має боргів перед постачальниками. Чималу підтримку теплоенергетикам надали з бюджету громади. Близько 23,0 млн. грн. було виділено на погашення різниці у тарифах, понад 6,0 млн. грн. – на збільшення статутного капіталу. Фактично тим самим «Бердичівтеплоенерго» отримало умови для подальшої нормальної роботи, а населення, у свою чергу, не отримало платіжки з новими, підвищеними, тарифами.

Інформацію Сергія Приймака члени виконавчого комітету взяли до відома, а разом із цим – затвердили склад оперативної групи з підготовки господарства та об’єктів соціальної сфери до роботи восени та взимку. Також було затверджено відповідні підготовчі заходи й надано необхідні доручення керівникам управлінь і відділів Бердичівської міської ради та директорам комунальних підприємств.