Бердичів

міська рада

“Укренерго” закликає громадян у вечірні години ощадливо споживати електроенергію

IMG_20221120_145036-pxzp4iifdwyr7p79gwo2jfmsgvvw5g8dy2khd6rzq8

НАСЛІДКИ АТАКИ РОСІЯН
Вночі ворог вкотре атакував Україну ракетами та дронами. Завдяки нашим Повітряним Силам ЗСУ було збито 67 повітряних цілей ворога. Енергетична інфраструктура не зазнала нових пошкоджень.

БАЛАНС В ЕНЕРГОСИСТЕМІ
Наразі в енергосистемі виробляється достатньо електроенергії для покриття споживання, але у вечірні години просимо споживати електроенергію ощадливо. Адже в енергосистемі працює значно менша кількість енергоблоків через активні ремонтні кампанії на теплових електростанціях, а також на деяких енергоблоках АЕС.

Нагадаємо, що у суботу для покриття вечірнього піку споживання енергосистема України брала аварійну допомогу від енергосистеми Румунії. Це ситуативний захід, який застосовується при недостатності потужностей власних електростанцій у певний проміжок часу для покриття споживання.

КОМЕРЦІЙНИЙ ОБМІН ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЄЮ З ЄС
Сьогодні у нічні години при низькому споживанні здійснювався експорт електроенергії у Польщу. Імпорт триватиме зі Словаччини увесь день, однак у вечірній пік споживання його обсяг незначний.

РЕМОНТИ. Триває літня ремонтна кампанія на атомних і теплових електростанціях та теплоелектроцентралях. Нагадаємо, що внаслідок масованих ракетних та дронових атак на енергосистему різного ступеня пошкоджень зазнали всі теплові електростанції країни, а також декілька гідроелектростанцій. Тож щоб відновитися і підготуватися до наступного опалювального сезону необхідно провести значні ремонти. Про те, скільки потужностей тимчасово втратила енергосистема через російську агресію у різні періоди часу читайте за посиланням https://cutt.ly/WwqSvOey. Відновлювальні роботи постійно тривають і у магістральних мережах.

ЯК ДОПОМОГТИ ЕНЕРГОСИСТЕМІ
Допомогти енергосистемі може кожен: ощадливо використовуйте електроенергію у вечірні години, особливо з 19:00 до 22:00 включно, переносьте використання потужної техніки з вечірніх годин на день або ніч. Це допоможе зменшити навантаження на енергосистему у вечірній пік споживання та полегшить балансування. Чому саме ці години важливі для роботи енергосистеми читайте тут https://cutt.ly/vwqSvCsK

НЕК “Укренерго”