Бердичів

міська рада

“Укренерго”: інформацію щодо змін в енергосистемі споживайте лише з офіційних джерел!

IMG_20221120_145036-pxzp4iifdwyr7p79gwo2jfmsgvvw5g8dy2khd6rzq8

Станом на 12 травня енергосистема працює стабільно. Електроенергії наразі достатньо для покриття потреб усіх категорій споживачів. Інформацію щодо будь-яких змін в енергосистемі рекомендуємо споживати виключно з перевірених джерел. Про будь-які зміни ситуації можна дізнатися з публікацій в наших соцмережах та на урядових інформаційних майданчиках. За відсутності надзвичайних подій актуальну інформацію про стан енергосистеми “Укренерго” оприлюднює тричі на тиждень.

Будь-які інші рекламні оголошення в телеграм-каналах про “найбільш свіжу інформацію” можуть вводити в оману, і ми закликаємо ними не користуватися. Офіційну та достовірну інформацію ми публікуємо регулярно.

Триває активна ремонтна кампанія на теплових та атомних електростанціях. Потужність енергоблоків, які виведені у ремонт, наразі компенсується активною роботою гідроелектростанцій, а також сезонним збільшенням генерації на сонячних та вітрових електростанціях.

Продовжується експорт електроенергії у Молдову та Польщу у нічні та денні години. Імпорт наразі відсутній.

Ворог продовжує обстріли прифронтових та прикордонних районів Донецької, Запорізької, Сумської, Харківської, Херсонської областей. На Донеччині через обстріли знеструмлена вугільна шахта. Ремонтні роботи розпочнуться, як тільки дозволить безпекова ситуація. Також росіяни обстріляли один із районів на Харківщині. Наслідки з’ясовуються. Водночас, бригади обленерго продовжують відновлювати енергопостачання споживачів, які були знеструмлені через бойові дії. Зокрема, за добу відновлене живлення близько 22 тис. споживачів на Запоріжжі, Донеччині та Сумщині. Триває заживлення споживачів на Чернігівщині та Херсонщині.

“Укренерго” продовжує відновлювані роботи на всіх пошкоджених ворогом об’єктах магістральних мереж. Ви можете допомогти нам, якщо будете переносити використання потужних приладів на нічні та денні години або ж користуватися ними почергово. Це дозволить уникнути різких коливань навантаження на електромережі і дуже допоможе енергетикам.

НЕК “Укренерго”

Останні новини