Бердичів

міська рада

#ШахрайГудбай: Як не стати жертвами шахрайства з використанням фішингу – рекомендації кіберполіції

internet-shahrajstvo

Фішинг – один із найпоширеніших видів шахрайства в інтернеті. Зловмисники створюють фішингові сайти для отримання цінних даних, зокрема даних банківських карток для подальшого привласнення грошей потерпілих. Такі сайти можуть повністю копіювати дизайн маркетплейсів, банків, платформ оголошень, сервісів обміну валют, служб доставки або інших ресурсів, на яких користувачі вводять дані карти для оплати.

Під час воєнного стану набули популярності схеми з використанням фішингових сайтів, які маскуються під ресурси для оформлення соціальних виплат від держави, фондів, міжнародних організацій.

На фішинговий сайт може вказувати будь-яка відмінність у URL-адресі (зайві символи, невірне написання). Користувачам варто завжди звертати увагу на адресу необхідного сайту, а також не переходити за підозрілими гіперпосиланнями і не вводити конфіденційні дані.

Для онлайн-шопінгу рекомендуємо використовувати перевірені сайти, а інформацію щодо соціальних виплат отримувати лише з офіційних сторінок державних органів.

Схеми з використанням фішингу зловмисники можуть використовувати і на платформах оголошень. Тому при купівлі-продажу товарів, обговорюйте деталі угоди лише у чаті цієї платформи і не переходьте у сторонні месенджери.

За інформацією Житомирської обласної військової адміністрації

Останні новини