Бердичів

міська рада

Плануєте відпочинок або похід за ягодами й грибами – маєте пам’ятати про правила безпеки

Pls_info-1-paqcluwjr0c9kilus37hajlkx5n9wowv3mftsbkm1s

Якщо ви збираєтеся у мандрівку, варто дізнатися про певні заборони і вимоги під час воєнного стану, адже в кожній області вони можуть бути різними, нагадують у Житомирській ОВА.

Дізнайтесь про наявність укриттів та бомбосховищ. Пам’ятайте, що з метою підтримання правопорядку на території деяких областей діє комендантська година. Як правило, вона триває з 00:00 поточної доби до 05:00 наступної доби.

Заборонено походи і прогулянки біля критичної інфраструктури, військових та стратегічних об’єктів, а також по маршрутам, які наближені до кордонів з білоруссю та росією.

Звертаємо увагу, що в Житомирській області дозволено збір ягід, грибів та лікарських рослин у лісах окрім територій, які знаходяться за 20-ть кілометрів від лінії державного кордону України з республікою білорусь та місцевостей, що були тимчасово окуповані.

Нагадаємо, що північ Житомирської області в перші місяці війни прийняла на себе атаки російських військ. Ворог розмістив свої позиції на прикордонних територіях Овруцької, Народицької, Коростенської та Малинської громад, захопивши ліси, поля і тимчасово окупував 9 сіл.

За інформацією Житомирської ОВА.