Бердичів

міська рада

Рухливо, смачно й пізнавально зустріли перший день літа підопічні Центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю (ФОТО)

Дизайн-без-названия-24

Як літо зустрінеш – так його і проведеш. Маленькі та юні підопічні Центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю відзначили 1 червня на свіжому повітрі, серед зелені та розваг. А разом із ними – усі, хто цього дня прийшли до Парку ім. Шевченка. 

Без перебільшення, останні два роки головний організатор Міжнародного Дня захисту дітей – один на всю країну. Ім’я йому – Захисники та Захисниці української держави. Саме завдяки звитяжним оборонцям, котрі у надважких умовах гідно дають бій окупантові, на більшості території України малі й дорослі мають нагоду зустріти літо з сонячним настроєм, дякуючи своїй армії за спокій та можливість радіти життю. Про це, вітаючи присутніх у Парку зі святковим днем, говорили заступниця міського голови Олена Петрівська та директорка Центру Тетяна Осадчук.

А після – передали головних винуватців свята у розпорядження славетного пса Патрона. Патрон від «Імперії свята» здатен не лише виконувати серйозні військові завдання, а й влаштувати захоплюючі руханки з дітворою. Як не рухайся, а після розваг просто неба тягне до чогось смачненького. Тут уже на славу постаралися колективи пивзаводу, хлібозаводу та мережі пекарень «Їжак». Про приємні подарунки з нагоди свята подбали у мережі магазинів «Tride», а про безкоштовні атракціони – Олександр Ревега та Парк ім. Шевченка. Літо без холодного морозива – просто цифри у календарі: радість від приходу часу відпочинку, насолода від канікул куди відчутніші, коли тримаєш у руці морозний десерт. І це заповітне бажання багатьох дітлахів виконали чарівники з ТОВ «Три Ведмеді».

Справжній відпочинок – то не лише коли рухливо й смачно. Має ж іще бути цікаво та пізнавально. А у цьому немає рівних фахівцям із місцевого осередку Товариства Червоного Хреста і, звісно, надзвичайно мужнім і таким само надзвичайно привітним рятувальникам із районного управління ГУ ДСНС України у Житомирській області. Не вірите? Запитайте в юних рятувальників із 15-го ліцею – ці дівчата та юнаки вже точно знають, що, аби повноцінно провести літо, потрібно дотримуватися правил безпеки.

У Бердичеві, здається, вже склалася багаторічна першочервнева традиція: побачив у Парку, як дітвора тішиться, пускаючи потужні струмені води з пожежного рукава, знай – літо розпочалося!