Бердичів

міська рада

“Укренерго”: виробництва електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів

IMG_20221120_145036-pxzp4iifdwyr7p79gwo2jfmsgvvw5g8dy2khd6rzq8

В енергосистемі наразі здійснюється одночасно експорт та імпорт електроенергії. Зокрема, переважно у ранкові та денні години здійснюється експорт електроенергії у Польщу. Імпорт триває у денні та вечірні години зі Словаччини та Молдови. Однак у вечірній пік споживання його обсяг незначний. Про те, як можливий одночасний імпорт та експорт електроенергії, читайте за посиланням: https://cutt.ly/kwwgCowP  

БАЛАНС В ЕНЕРГОСИСТЕМІ. Наразі виробництва електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів. Але у вечірні години, коли споживання в енергосистемі найбільше, просимо зменшити або перенести на інший час використання потужних електроприладів. Адже через активні ремонтні кампанії на теплових електростанціях, а також на деяких енергоблоках АЕС в енергосистемі працює менша кількість енергоблоків. Для покриття вечірнього піку споживання максимально залучаються доступні потужності гідро та теплоелектростанцій.

ОБСТРІЛИ. Ворог не припиняє обстріли прифронтових територій, внаслідок чого постійно пошкоджуються мережі обленерго. Зокрема, пошкоджені лінії обленерго на Харківщині, а також на Донеччині, де знеструмлено шахту. Живлення споживачів відновлюється за умови безпекової ситуації. Нові пошкодження у магістральних мережах відсутні.

РЕМОНТИ. Триває активна ремонтна кампанія на всіх енергооб’єктах, пошкоджених під час масованих ракетних та дронових атак, які ворог завдавав у минулий осінньо-зимовий період. Пошкодження складні та масштабні, вимагають багато ресурсів і часу для заміни та ремонту обладнання.

ЯК ДОПОМОГТИ ЕНЕРГОСИСТЕМІ. Зменшити навантаження на енергосистему та полегшити балансування, особливо у пікові вечірні години з 19:00 до 22:00, може кожен: переносьте використання потужної техніки з вечірніх годин на день або ніч, користуйтеся  потужними приладами почергово та вимикайте світло, виходячи з кімнати. Чому саме ці години важливі для роботи енергосистеми читайте тут: https://cutt.ly/vwqSvCsK

НЕК “Укренерго”