Бердичів

міська рада

Сергій Орлюк про дефіцит коштів на виплату зарплати медикам: питання про скорочення не стоїть, але потрібно знайти шляхи вирішення проблеми

photo1690616308-6

Дефіцит коштів на виплату заробітної плати медичним працівникам став причиною скликання оперативної наради під головуванням Сергія Орлюка та за участі представників виконавчого комітету, фінансового управління Бердичівської міської ради, міської лікарні. Питання про скорочення персоналу не стоїть, акцентував увагу присутніх міський голова, втім, потрібно знайти шляхи вирішення даної проблеми.

За липень заробітну плату медикам виплатять у повному обсязі, зазначили представники лікарні, як один із можливих варіантів – підтримка з бюджету громади.

Згідно законодавства, така підтримка не може бути спрямована на виплату зарплати, нагадали фінансисти міськради – виключно на розвиток підприємства. Мінімальну заробітну плату, зазначили, гарантує держава, адміністрація ж, зі свого боку, може скорегувати оплату працівникам, відповідно до існуючих навантажень.

За результатами наради, Сергій Орлюк дав цілу низку доручень керівництву лікарні. Серед них – надання для аналізу фінансового плану та звіту за І півріччя 2023 року, надання пропозицій щодо використання виділених з бюджету громади 3,2 млн. грн. для внесення змін до галузевої Програми, розробка проєктів для участі у грантах тощо.

Останні новини