Бердичів

міська рада

На засіданні виконкому погоджено взаємодію щодо попередження ожеледиці та снігових заметів

1-8

Організації взаємодії щодо попередження ожеледиці та снігових заметів на автошляхах бердичівської громади взимку стосувався один із проєктів рішень, розглянутих на засіданні виконавчого комітету. Так, зокрема, затверджено перелік автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах в межах громади для очистки проїжджої частини від снігових заметів та ожеледиці.

Керівникам визначених підприємств і організацій комунальної та іншої форми власності (за згодою) доручено забезпечити своєчасне виділення техніки для експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності. Окрім того, має бути створено резервний запас паливно-мастильних матеріалів з розрахунку на 3 доби для техніки, яка буде задіяна для ліквідації снігових заметів.

Низку доручень отримав т. в. о. директора МКП «Бердичівкомунсервіс». Серед них – забезпечити проведення аварійних, відновних робіт та експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності, підготувати техніку для зимового утримання автошляхів і пішохідних шляхів громади,  розробити заходи щодо підготовки підприємства до роботи в осінньо-зимовий період тощо. До 01 грудня на базі підприємства має бути створено резервний запас суміші для подолання ожеледиці в обсязі не менше 4,0 тис. т. та 3-добового запасу паливномастильних матеріалів для чергової зміни.

Буде організовано контроль за прибиранням тротуарів від снігу та ожеледиці на закріплених за підприємствами, установами, організаціями усіх форм власності, щодо своєчасного їх прибирання та розчищення від снігу і льоду.

Завдання поставлено МКВЖРЕП № 7, а також керівникам ОСББ, підприємств, установ, організацій громади усіх форм власності (за згодою), що не мають снігоприбиральної техніки та обладнання. Останні повинні укласти відповідні угоди із спеціалізованими підприємствами та в термін до 01.12.2023 року інформувати з цього приводу управління ЖКГ Бердичівської міської ради.

Останні новини