Бердичів

міська рада

Шляхи налагодження співпраці між Бердичевом та Любліном обговорили Сергій Орлюк та голова ради Любліна Ярослав Пакула

Дизайн-без-названия-32

Польський Люблін став одним із тих міст, які з початком повномасштабного вторгнення росії, не зволікаючи ні на мить, подали руку допомоги Україні. Там гостинно прийняли українських біженців, всіляко допомагаючи з адаптацією, проживанням, працевлаштуванням, навчанням у школах. Проявом поваги до сусідів з боку поляків стало започаткування у місті суботніх та недільних шкіл для дітей – аби ті підтримували знання з української мови та не втрачали духовного зв’язку з Батьківщиною.

Лишень почалася велика війна, як у Любліні зібралися представники місцевої влади, бізнесу, громадськості: вони утворили спільноту, яка, використовуючи напрацьовану кожним з її членів комунікацію з Заходом, організувала доставку до України гуманітарного вантажу. Через цю організацію маршрут Європа-Люблін-Україна проробили близько двох сотень великовантажних фур.

Таке не забувається, і чергову нагоду висловити слова щирої вдячності полякам і, зокрема, громаді Любліна отримав Бердичівський міський голова Сергій Орлюк, котрий зустрівся з головою ради польського міста Ярославом Пакулою.

Війна з росією та загроза, що нависла над усталеним світовим порядком, особливо чітко окреслили один постулат, зазначив Сергій Орлюк: супроти осі зла сили добра мають виступати єдиним цілим – всередині України, всередині Європи, всередині світу. У свою чергу, висловив впевненість, бути разом – то не означає лише отримувати допомогу від друзів та партнерів.

Бердичівська громада продемонструвала та успішно засвідчила готовність до налагодження співпраці з європейськими містами, констатував Сергій Орлюк. Так само вона готова відпрацювати шляхи подальшого партнерства з Любліном. Воно може торкатися різних сфер – освіти, культури, спорту тощо. А взаємність у намірах призведе до успішного втілення задуманого у життя.

Останні новини