Бердичів

міська рада

«Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» на Бердичівщині: підсумки територіального етапу

1-8

Основним фактором для розвитку спорту в Україні є його масовість та доступність для дітей. У цьому контексті особливого значення набувають спортивні змагання серед школярів. Однак епідемія коронавірусу, а тепер і війна, суттєво вплинули на можливість проведення масових заходів. Повернути спорт молодшому поколінню українців та змусити їх відволіктися від проблем сьогодення покликана ініціатива Президента України Володимира Зеленського «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги», які мають стати своєрідними олімпійськими змаганнями для мільйонів українських дітей.

Нарешті добіг до кінця другий, територіальний етап грандіозного спортивного заходу «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги». Участь у змаганнях брали команди із різних шкіл Бердичівського району, демонструючи свої здібності у таких видах популярних видах спорту як футзал баскетбол, волейбол, черліденг та спортивне орієнтування. Ці змагання стали справжнім спортивним святом для дітей, де наша молодь змогла нарешті показати свою витримку, вміння та командний дух.

Про масовість всеукраїнських шкільних ліг Пліч-о-пліч свідчить той факт, що тільки на Бердичівщині участь у змаганнях взяло майже триста команд, а це – близько 2800 учнів з різних закладів освіти усіх десяти територіальних громад Бердичівського району.

У кожному виді спорту проходили захопливі поєдинки за великої кількістю вболівальників, які прийшли підтримати свої команди. Після напружених змагань, що тривали протягом місяця, визначилися переможці. Вони будуть відстоювати честь своєї школи та своєї громади на наступному, районному етапі.

Починаючи з 5 квітня, близько п’ятдесяти команд боротимуться за право потрапити на обласний етап «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги».

Таким чином, змагання «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» дали поштовх для розвитку спортивного руху серед школярів. Вони підкреслили важливість спорту, об’єднали молодь та стали важливим кроком для популяризації фізичної культури та спорту в Україні.

#scl_zhytomyrregion #разомпереможемо #плічопліч

Останні новини