Бердичів

міська рада

П’яте у цьому році засідання провела комісія з питань захисту прав дитини

DSC_0005-2

У Бердичеві жінка виховує 12-річного сина. Хлопець не ходить до школи, часто залишає домівку, не слухається матір. Батько з мамою разом не проживають, стосунки між ними неприязні, тато проходить військову службу поза Бердичевом…

Стан виконання опікуном своїх обов’язків відносно дітей, позбавлених батьківського піклування. Доцільність (недоцільність) позбавлення матері батьківських прав стосовно її доньки через ухилення від виконання батьківських обов’язків.

Ці та інші справи, пов’язані зі сферою дитячих прав, розглядали під час чергового засідання члени комісії з питань захисту прав дитини. Так на засіданні розглянули ухвалу суду про відкриття провадження у справі за позовом чоловіка про позбавлення дружини батьківських прав стосовно доньки. Ще одне питання, підняте на засіданні, стосувалося доцільності повернення батькам дитини, котра перебуває у Центрі соціально-психологічної реабілітації.

Низка заяв, розглянутих на комісії, стосувалася нерухомого майна. Інша частина заяв була пов’язана з наданням дітям статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, у зв’язку з тим, що вони зазнали психологічного насильства.

Члени комісії також розглянули:

  • Індивідуальні плани соціального захисту дітей, котрі перебувають у складних життєвих обставинах;
  • Індивідуальні плани соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;
  • Висновки про стан утримання, навчання та виховання дітей у сім’ях опікунів, піклувальників та виконання тими покладених на них обов’язків.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *