Бердичів

міська рада

Приїжджих з-за кордону беруть під контроль. Розглядається можливість застосування обсервації.

Починаючи з 23.03.20 р., інформація про осіб, котрі перетинають кордон і роз’їжджаються Україною, передаватиметься прикордонниками на місця. Про це повідомили члени міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, відповідаючи на питання журналістів. Так станом на 12:00 23 березня було відомо, що до Бердичева з-за кордону прибуло 7 осіб. Інформацію отримуватимуть правоохоронці та медичні працівники: фіксуватимуть та проводитимуть відповідну роботу, попереджаючи, зокрема, про необхідність самоізоляції.

Наразі фахівці вивчають можливість влаштування обсервації для приїжджих земляків, інформував заступник міського голови Сергій Онофрійчук, разом із тим, визначаючи можливий для цього об’єкт. В обсервації людина перебуватиме, допоки не буде з’ясовано – хвора вона чи ні.

До цього дня сімейні лікарі вже володіли певною інформацією щодо частини тих, хто останнім часом прибув до Бердичева з інших країн, зазначила директорка КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Наталія Хорошун. Звідки дізнавалися? В основному через анонімні дзвінки, часто від сусідів. Дізнавшись, зв’язувалися з людьми, реакція яких часто бувала недоброзичливою.

У зв’язку з цим медики звертаються до тих, хто повернувся з-за кордону, з проханням: приїхали – зателефонуйте своєму сімейному лікарю. Проінформуйте. Не уклали угоди з жодним? Є пам’ятки з телефонами сімейних амбулаторій, сімейних лікарів, з телефоном самої Наталії Хорошун – вони готові проконсультувати, порадити, дати усю необхідну інформацію про коронавірус. Той, хто останнім часом був в інших країнах і приїхав до Бердичева, мусить на два-три тижні самоізолюватися, нагадують місцеві фахівці, таким чином він убезпечить від захворювання своїх близьких та оточуючих. Ну а тим, хто ігноруватиме цю вимогу, слід бути готовими до того, що ними зацікавляться правоохоронні органи.

Один відгук

  1. А хто має контролювати військові частини??? Немає води,ніяких засобів захисту військова частина на маслозаводі