Бердичів

міська рада

В Бердичеві вшанували День пам’яті Героїв Небесної сотні

У суботу, 20 лютого відзначаємо День пам’яті Героїв Небесної сотні, згадуючи страшні та криваві події Революції гідності. Напередодні цієї важливої дати у місті Бердичеві відбулися тематичні заходи по вшануванню пам’яті полеглих героїв. В них взяли участь Бердичівський міський голова Сергій Орлюк, секретар міської ради та представники депутатського корпусу міста, депутат Житомирської обласної ради Алла Мусевич, матері загиблих учасників АТО і просто небайдужі бердичівляни.

Традиційно заходи з нагоди Дня з нагоди пам’яті Героїв Небесної сотні проводяться біля Меморіалу «Слава Героям!», але цього року у зв’язку з несприятливими погодними умовами  Церемонія Шани та Пам’яті проходила у приміщенні Публічної бібліотеки (вул. Вінницька, 10). Вшанування пам’яті героїв Небесної сотні нерозривно пов’язані з трагічними подіями у зоні АТО, адже 18 лютого ми відзначаємо чергову річницю завершення боїв за Дебальцеве, згадуючи страшні події 2015 року. Пригадаймо, що саме активісти Майдану були у числі перших, хто пішов на фронт добровольцем, щоб зупинити ворога і не дати йому поневолити Україну.

Бердичівський міський голова Сергій Орлюк, виступаючи перед громадою, подякував всім, хто свого часу вийшов захищати Україну на Майдан, хто досі захищає її на передовій, хто пройшов горнила війни, отримав поранення, але з честю виконав свій обов’язок. Він згадав криваві події Революції Гідності, згадав жорстокі бої за Дебальцеве. Зазначивши, що ми не маємо права забувати своїх героїв, які віддали своє життя за краще майбутнє для України. 

Молебень за померлими героями Небесної Сотні та за тими, хто загинув у зоні АТО, провели священнослужителі Української Православної Церкви – протоієрей Євгеній Шимченко та отець Леонід. Євгеній Шимченко наголосив, що війна в Україні за волю та незалежність ведеться уже тривалий час, починаючи з перших українських гетьманів. І ведеться вона з один і тим же ворогом. Вшанували пам’ять полеглих героїв України усіх часів хвилиною мовчання, молитвою у серці та покладанням квітів до Меморіалу «Слава Героям!».

Один відгук

  1. І чому ви так боїтесь зустічі з учасниками подій на майдані ?