Бердичів

міська рада

В Бердичеві розглядалися зміни у роботі громадського транспорту

Під час засідання комісії з безпеки дорожнього руху було розглянуто ряд питань, що стосувалися роботи громадського транспорту. Зокрема, члени комісії підтримали ініціативу перенесення зупинки маршруту 9 «Міська лікарня  – Комбікормовий завод» від автоколони до будинку № 12 по вулиці Низгірецькійє. У цьому місці є карман під зупинку і тут тривалий час вже збираються та чекають на автобус безпосередньо самі пасажири. Колективне звернення щодо перенесення зупинки було подане ще в 2019 році, і лише зараз його нарешті розглянули.Комісія з безпеки дорожнього руху не ждала згоду на продовження міських автобусних маршрутів загального користування № 5 «Нафтобаза-РIФ» та № 6Б «Червона гора -РІФ» до зупинки «Хлібзавод». Дані звернення неодноразово надходили на адресу міської ради, проте фахівці кажуть що тут основною проблемою є нерегульований залізничний переїзд. Тому продовження маршруту не затвердять. Також розглядалася можливість продовження маршруту No 10 « вул. Березнева — вул. Озетівська» до кінця вул. Вільхової та Підгородньої з облаштуванням зупинки громадського транспорту. Проти цього рішуче висловилися перевізники. Зазначивши що там немає якісного дорожнього покриття та місця для розвороту громадського транспорту. Окрім того це внесе суттєві зміни у розклад руху маршруту №10.  
Сергій Орлюк порадив розглянути можливість часткового продовження маршруту  хоча б кілька разів на день, щоб людям було зручніше. На його думку, слід шукати можливості як зробити, а не причини, чому не робити. Та конкретно говорити, що потрібно від міської влади для продовження маршруту, і спільно шукати вихід з ситуації.
Питання про продовження міських автобусних маршрутів загального користування 3А «Залізничний вокзал – Тваринний ринок» у зв’язку зі зверненнями працівників МКП «Бердичівкомунсервіс» також знайшло своє вирішення. Було вирішено, що двічі на день у випадку несприятливих погодних умов перевізник продовжуватиме маршрут та забезпечить підвіз працівників підприємства.

Один відгук

  1. Не було звернення щодо продовження маршруту (5 та 6Б) до хлібзаводу. А просили до переїзду не перетинаючи його. Я так зрозумів що цей маршрут не буде продовжений ніколи. Рік тому пан Онофрійчук казав що проблема в освітлені дорои тепер переїзд хоча люди просили до переїзду.