Бердичів

міська рада

У Бердичеві вшанували пам’ять земляків, які загинули під час бойових дій в Афганістані

Традиційно 15 лютого у День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, громадськість міста Бердичева збирається біля пам’ятника Загиблим воїнам-афганцям, щоб віддати данину пам’яті полеглим героям. Бердичівщина втратила у цій жахливій війні 30 наших військовослужбовців, які залишилися вірними присязі та з честю виконали свій військовий обов’язок.

З вітальними словами до ветеранів та представників громадськості звернулися міський голова Сергій Орлюк, голова Бердичівської спілки ветеранів Афганістану Вагіф Мамєдов, в.о. голови міської організації ветеранів Михайло Кравчук та інші. Звучали слова вдячності та подяки від молоді міста Бердичева та військових, які сьогодні боронять кордони нашої держави на Сході України.

Завершилося зібрання громадськості покладанням квітів до підніжжя пам’ятника. Також ветерани війни в Афганістані та воїни-інтернаціоналісти міста Бердичева поклали квіти до пам’ятника Героям-Захисникам України¸ який знаходиться на території місцевої військової частини, Меморіалу «Слава Героям» Та пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам усіх локальних воєн, що знаходиться  біля Бердичівського коледжу промисловості, економіки і права.

Крім того усі разом відвідали могили загиблих воїнів-афганців, які поховані на військовому секторі Центрального міського кладовища. На кожну з могил ліг скорботний траурний вінок на знак вдячності, шани та поваги до бердичівських героїв, що не повернулися додому живими з тієї страшної війни.

Завершився захід у Музеї історії, де ветерани разом з міським головою оглянули тематичну виставку, присвячену подіям у Афганістані. Ветеранські організації міста Бердичева щиро вдячні міській владі та особисто міському голові Сергію Орлюку за надану підтримку та небайдужість.

Один відгук

Останні новини