Бердичів

міська рада

У Бердичеві обговорили питання доступності об’єктів інфраструктури для маломобільних груп населення

Облаштування пандусами об’єктів соціальної інфраструктури, створення вільного й безпечного пересування тротуарами та пішохідними шляхами, а також ряд інших питань, що стосуються теми доступності, обговорили на засіданні міського комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. Враховуючи рекомендації обласного комітету з доступності, відповідна робота у місті продовжується, констатували на засіданні. 

Станом на 01.01.2020 р. у Бердичеві мешкало 6 734 особи з інвалідністю, з яких 438 – особи віком до 18 років. До їхнього числа увійшли 280 містян, котрі пересуваються на візках (63-м із них – менше 18 років).

Після проведених аудитів доступності спостерігається потреба в облаштуванні будівель пандусами і невідповідність вимогам державних будівельних норм ряду пандусів, що вже є в наявності. Окрім того, виявлено відсутність поручнів та місць паркувань для автомобілів, що ними користуються особи з інвалідністю.

Член комітету, голова ГО інвалідів-візочників «Стимул» Юрій Яремчук звертає увагу на дорожні ремонтні роботи: при їх виконанні, нагадує, має бути застосоване пониження бордюрних каменів. Враховуючи потреби людей з проблемами зору такі пониження повинні бути покриті спеціальною тактильною плиткою. Про доступність для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп слід подбати, зокрема, при внутрішніх ремонтних роботах у міському плавальному басейні.

Одним із завдань міської влади є зробити Бердичів доступнішим для тих, хто має труднощі у пересуванні, зазначив голова комітету, перший заступник міського голови Артем Азізов. Разом із тим, як один із варіантів вирішення цього питання, він бачить роботу з залучення державних й обласних коштів та грантову діяльність.

Комітет рекомендуватиме управлінню ЖКГ продовжити роботу з приведення у відповідність до потреб осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп дорожньо-транспортної мережі. Протягом року заплановано провести ремонт тротуарів з пониженням:

  • на вулиці Львівській до перехрестя з Бистрицькою;
  • на вулиці 30-річчя Перемоги (ринок-перехрестя вул. Чуднівська);

Облаштування зон для паркування для водіїв з інвалідністю та водіїв, котрі перевозять осіб з інвалідністю, згідно вимог ДБН, пройде на 16-ти автостоянках у різних мікрорайонах міста.

До Бердичівського відділу поліції мають намір звернутися щодо реагування правоохоронців на порушення правил паркування водіями, які не мають статусу осіб з інвалідністю. Так само звернення підготують до керуючих банків – стосовно створення умов доступності для вищеозначеної групи населення.

На окремому контролі – незабезпечення вільного доступу для осіб з інвалідністю керівниками підприємств, установ, організацій та суб’єктами господарювання. Не забезпечив – будеш запрошений до виконкому і триматимеш відповідь перед членами комітету.

Один відгук

  1. Понижені бордюри взагалі річ корисна, зручно з візком дитячим ходити, не треба обходити дорогою. Та і в держустанови інколи треба зайти з візком дитячим. Звичайно, візок дитячий вже скоро не користуватиму)))але будуть завжди мами)))так що здорово було б якби довели до пуття!

Останні новини