Бердичів

міська рада

У 222-й день народження Бальзака Бердичів прикрасили святковими локаціями

Цілою низкою заходів відзначили у місті 222-річницю з дня народження Оноре де Бальзака. Як відомо багатьом, міцний зв’язок між видатним французьким письменником та Бердичевом встановила сама Любов: у місцевому костелі святої Варвари Бальзака вінчали з поміщицею Евеліною Ганською – жінкою, в якій славетний майстер пера знайшов те, що так давно шукав – кохання і душевний спокій.

Оноре де Бальзаку належить безсмертна і така близька серцю кожного бердичівлянина фраза «Україна починається в Бердичеві»… 

Святкового дня місто майоріло тематичними локаціями. Так колектив місцевої Публічної бібліотеки влаштував зустріч із головними героями дійства – Бальзаком та його коханою. Зробивши фото на пам’ять, можна було розташуватися біля затишного столика з філіжанкою кави, а Кіт у чоботях знайомив бажаючих із творами письменника й роботами, присвяченими його постаті.

Трохи неподалік працював «Вуличний університет», що вже кілька років діє при Центральній бібліотеці: краєзнавець Володимир Сінчук розповідав слухачам історію взаємостосунків Бальзака й Ганської, що знайшла своє відображення у сучасній літературі.  

Відвідали ці локації й почесні гості та учасники заходу – голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко, його заступник Володимир Ширма, Бердичівський міський голова Сергій Орлюк, а також засновник компанії ТОВ «Бальзак інвестиції» Жан Поль Рош та її директор Тімоте Малонга. А, відвідавши, переконалися у тому, що Бальзак і Франція – це те, що близьке бердичівлянам. Великий француз не втомлювався зізнаватися у любові Україні та Бердичеву, і місто з готовністю відповідає йому взаємністю.

Один відгук

  1. Ви робите наше місто яскравим, кольоровим і позитивним. Дякую Вам за святковий настрій)