Бердичів

міська рада

Не боятися прийняти Марію, закликали на цьогорічних Урочистостях Матері Божої Святого Скапулярія (ФОТО)

IMG_4000

Всеукраїнський Марійний Санктуарій приймав традиційні щорічні Урочистості Матері Божої Святого Скапулярія. Аби вклонитися, подякувати та помолитися Діві Марії, до Бердичева прийшли тисячі паломників. Святкову службу очолив Мечислав Мокшицький –  Архієпископ-митрополит Львівський, очільник римсько-католицької церкви в Україні, участь в Урочистостях взяли ординарій Києво-Житомирської дієцезії єпископ Віталій Кривицький, єпископи римсько-католицької церкви в України, отці-кармеліти, а також посли європейських країн, представники польського Уряду, керівники обласної, районної та міської влади.

Марія присутня у житті кожного віруючого, вона завжди поруч, ніколи не полишає, не відвертається, готова вислухати й почути тих, хто звертається до неї, констатують священики, тому незмінно повною людей є площа святого Івана Павла ІІ під час Урочистостей. Господньої допомоги та заступництва Матері Божої віряни просять не лише для себе особисто та для своїх родин – у молитвах вони звертаються по допомогу для України, просячи, насамперед, про мир. Цього дня римо-католики дякують Богові і за те, що вже 30 років структури римсько-католицької церкви повноцінно живуть та діють в Україні.

Паломниками вдячності виступають усі присутні на Урочистостях, зазначив у своїй промові Архієпископ Мечислав Мокшицький. Разом із Марією люди дякують Господові за його великі справи, однією з яких стало набуття Санктуарієм у Бердичеві статусу Всеукраїнського. Віряни приходять до Божої Матері, щоби наслідувати її та формувати власне християнське життя за її прикладом. А це, насправді, доволі просто, звертає увагу Архієпископ.

Єднання з Марією вчить людей дотримуватися моральних принципів, духовних орієнтирів, загальнолюдських цінностей через християнську віру, а урочисте зібрання на площі яскраво символізує собою синергію єдності, зазначили у своїх виступах заступник голови Житомирської ОДА Віктор Градівський та голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко. Ікона Матері Божої Бердичівської слугує символом  надії та сподівань на щасливе майбутнє в єдиній незалежній Україні. Гасло цьогорічних Урочистостей «Україно, не бійся прийняти Марію!» закликає українців та громадян з усього світу до єднання, поміркованості, толерантності.

Від імені усієї бердичівської громади щиру радість та душевне піднесення від того, що Бердичів і Бердичівська Божа Матір вчергове згуртували навколо себе величезну спільноту добрих людей з серцями, наповненими вірою та любов’ю до Господа, засвідчив міський голова Бердичева Сергій Орлюк. Цього дня, зазначив, на площі щиро моляться за здоров’я, злагоду та добробут у родинах, за процвітання українських громад, за мирну та успішну Україну у мирній, успішній Європі. Наснаги у цих молитвах додає той факт, що цьогорічні Урочистості Матері Божої Святого Скапулярія проходять у рік, багатий на славні ювілеї. 265 років тому відбулася перша коронація ікони Бердичівської Матері Божої. Зовсім скоро українці відзначатимуть 30 років із дня проголошення незалежності української держави – дня, від якого почала писатися історія новітньої України. Рівно 10 років тому Санктуарій Матері Божої Святого Скапулярія отримав високий статус Всеукраїнського, і це – велика честь для кожного бердичівлянина. Очоливши міську територіальну громаду, одне з першого, що він зробив, запросив на зустріч представників усіх місцевих конфесій, нагадав Сергій Орлюк. А, запросивши, закликав шукати не те, що роз’єднує, а те, що зближує. І тому щиро радіє присутності на Урочистостях очільників різних конфесій.

Він вірить у те, що в Україні настане мир, зазначив Бердичівський міський голова. У те, що українські громади будуть спроможними та самодостатніми. Вірить у те, що європейське майбутнє України стане європейським сьогоденням. І люди у ній житимуть щасливо. Що для цього потрібно? На переконання Сергія Орлюка, потрібно жити з Богом у серці, бути готовим захистити свою землю, віддано працювати і не боятися прийняти Марію.