Бердичів

міська рада

Вартість проїзду у міських автобусних маршрутах зростає до 8,00 грн.

IMG_20210831_100339

Встановити тариф на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування у м. Бердичеві до 8,00 грн. за одну поїздку. Таке рішення більшістю голосів було прийнято на засіданні виконавчого комітету.

Зі слів т. в. о. начальника управління економічного розвитку Бердичівської міської ради Михайла Мая, відповідний проєкт рішення винесли на розгляд членів виконкому у зв’язку з підняттям цін на складові, що входять до вищезазначеного тарифу.

Станом на 01.01.2021 р., інформував посадовець, основні витратні матеріали зросли наступним чином:

  • Автомобільні шини – на 30 %;
  • Акумулятори – на 30 %;
  • Дизельне паливо – на 12,2 %.

До запропонованого проєкту рішення, звернув увагу Михайло Май, подавалися саме ці розрахунки – на сьогоднішній день ціни піднялися ще вище. Для прикладу, ціна на основне пальне – газ метан – збільшилася на 92 %

Проєкт рішення пройшов необхідну регуляторну процедуру, було направлено відповідні листи до Регуляторної служби. Її рекомендації, зазначив доповідач, було враховано у повному обсязі.

На виконання умов договору перевізники на всіх без виключення транспортних засобах встановили GPS-трекери: відтепер мешканці мають можливість відслідковувати місцезнаходження певної маршрутки у режимі реального часу, а також бачити орієнтовний час прибуття транспорту на ту чи іншу зупинку. Відповідно, фахівці міської ради мають змогу формувати звіти щодо дотримання перевізниками графіків руху.

Окрім того, на сесії міської ради депутати проголосували за затвердження додаткової угоди до договору, в якій чітко прописано механізм нарахування штрафних санкцій перевізникам за порушення умов договору.  

Розроблено інформаційний паспорт транспортного засобу, за яким пасажири можуть зафіксувати та передати до служб міської ради інформацію про факти порушення перевізниками умов договору. У випадку, коли такі факти підтвердяться, на останніх, знову таки, чекають штрафи. Станом на 31.08.2021 р., інформував Михайло Май, додаткові угоди підписані усіма перевізниками.

Один відгук

  1. Так звані “Скотовозки” по 8 грн.
    Це перемога!!!