Бердичів

міська рада

Бердичівський осередок ТСОУ відзначив 30-ту річницю з Дня створення організації

photo_2021-09-24_21-02-21_result

У Бердичеві відбулися урочистості з нагоди 30-річного ювілею Товариства сприяння обороні України. На святкове зібрання завітали заступниця міського голови Олена Петрівська, депутати Бердичівської міської ради, керівники Всеукраїнської  та Житомирської обласної організацій, а також очільники осередків ТСОУ області.

За багаторічну сумлінну працю, активну участь у житті територіальної громади, вагомий внесок у військово-патріотичне виховання молоді, сприяння підвищенню обороноздатності України та відродження престижу військової служби Подяку від міського голови Сергія Орлюка отримала голова Бердичівської організації ТСОУ Інна Гапчук.

«Ми виховуємо патріотів України» – під таким девізом з 1991 року Товариство сприяння обороні України провадить свою громадсько-патріотичну діяльність. Наразі до його складу входять понад 13 тис. первинних осередків, що об’єднують майже 2 млн. громадян. При товаристві функціонують ВИШі, аероклуби, спортивно-технічні об’єднання, авіатехнічні та автомобільні школи.

Один відгук

  1. На думку Комісії, всі перелічені вище нормативно-правові акти свідчать про приналежність майна колишнього союзного ДТСААФ – державі Україна, але, за отриманою інформацією, всупереч прийнятим протягом 1991-1994 рр. Верховною Радою України рішенням про передачу такого майна Міністерству оборони України та Фонду державного майна, у 1991 році була створена громадська організація – Товариство сприяння обороні (далі –ТСО), у статутних документах якої її засновники визначили, що ТСО є правонаступником колишнього республіканського ДТСААФ, відповідно і правонаступником усього майна, яке протягом 1991-2019 рр. використовувало з підстав, законність яких досить сумнівні.

    Позиція засновників Товариства сприяння обороні ґрунтувалася на тому, що Верховна Рада Україна визначаючи статус майна громадських організацій колишнього СРСР визначила, що саме майно загальносоюзних організацій є державною власністю, а оскільки ТСО є правонаступником колишнього республіканського ДТСААФ (тобто, організації республіканського значення), відповідно дія названих актів не застосовується при визначенні статусу майна ТСО. Однак, на думку Комісії, що підтверджується статутними документами організації, колишній ДТСААФ був побудований за територіальним принципом – загальносоюзного рівня, республіканського, обласного, районного та міського рівня, що свідчив про те, що республіканська організація ДТСААФ на території України входила до складу союзного ДТСААФ, а відповідно акти Верховної Ради України цілком поширювались на майно колишнього республіканського ДТСААФ.