Бердичів

міська рада

Сергій Орлюк зустрівся з місцевими підприємцями

1

З проханням облаштувати два десятки торговельних місць на одній із прилеглих до Кооперативного ринку вулиць – 30-річчя Перемоги або В. Чорновола – звернулася до місцевої влади група ФОПів.

Усі вони, зі слів голови ГО “КОБРА” Ірини Ольшанської, протягом тривалого часу провадили свою діяльність на території перед недобудованим критим ринком, справно сплачували податки та збори. У 2014 році, після продажу недобудови компанії “Полісся-Продукт”, тодішня влада дозволила ФОПам у разі відновлення будівельних робіт тимчасово перебазуватися на територію між м’ясним павільйоном та корпусом медичного коледжу, оскільки на той момент вільних місць на ринку не було.

Нині ж, нарікають підприємці, коли власник нарешті розпочав роботи на об’єкті і виникла реальна потреба шукати нові місця для торгівлі, виявилося, що вулиця В. Чорновола уже розпланована під автомобільну стоянку. Наразі ятки перенесли саме туди, але на обмежений термін.

Під час обговорення підприємці запропонували кілька варіантів вирішення проблеми: залишити їх на вул. Чорновола, попередньо подбавши про виконання всіх вимог чинного законодавства, або ж облаштувати місце для торгівлі на 30-річчя Перемоги, поблизу перукарні “Каре”.

Зі слів міського голови Сергія Орлюка, дирекція Кооперативного ринку не лише знає про існування проблеми, а й готова надати ФОПам 21 вільне торговельне місце. Таким чином, вони матимуть змогу працювати у правовому полі, на спеціально відведеній для цього території, а околиці ринку не перетворюватимуться на зону стихійної торгівлі та утримуватимуться в належному вигляді.

У результаті діалогу між владою і підприємцями останні вирішили оглянути торговельні місця, запропоновані дирекцією ринку. У разі, якщо ті їх не задовільнять, пошук компромісних рішень продовжиться.