Бердичів

міська рада

За результатами зустрічі Сергія Орлюка з перевізниками, 10 травня громадський транспорт вийде на маршрути (ОНОВЛЕНО)

IMG_20220509_120128-1

Сергій Орлюк разом із фахівцями Бердичівської міської ради зустрілися з місцевими перевізниками. У неділю й понеділок громадський транспорт не вийшов на маршрути, і метою зустрічі було знайти вихід із ситуації, що склалася.

Дві головні тези від перевізників залишаються незмінними: вони звертаються щодо підвищення тарифів на проїзд та можливості позачергово заправлятися пальним на АЗС.

Влада, розуміючи, що в умовах імпорту палива з Європи без підняття цін на проїзд навряд чи обійтись, пропонує якомога оперативніше підготувати відповідні обґрунтування. Закон є закон, зауважує при цьому, і розгляд документів столичними фахівцями займе якийсь час. Перевізників ймовірні місяці, протягом яких триватиме вся процедура, не влаштовують. По-перше, з пальним – проблеми як такі, по-друге, ціни на нього вже скочили і ніж працювати за існуючим на сьогодні тарифом, то краще взагалі не працювати.

Сторони подискутували і на рахунок саботажу, що його комусь може нагадати поведінка перевізників, і на рахунок тривалості розгляду поданих ними обґрунтувань, і з приводу того, що чекати все одно доведеться – що у випадку розгляду документів у Києві, що у випадку, коли влада розірве з перевізниками договори взагалі.

Можливо, ясність у те, на що чекати містянам-водіям та містянам-пасажирам внесе зустріч з керівництвом області та членами Асоціації міст України, в якій має взяти участь і Бердичівський міський голова.  

Що ж до зустрічі з перевізниками, то у результаті наведених Сергієм Орлюком аргументів та перспектив, була досягнута домовленість про те, що 10-го травня маршрутки, таки, вийдуть на рейси. Вийдуть, здебільшого ті, які працюють на газу, можливо, до них доєднається якась частина «дизелів».

Попередньо список транспорту, який працюватиме, виглядає наступним чином:

  • № 2 – 2 транспортні засоби;
  • № 10 – 4;
  • № 4а – 2;
  • № 5 – 1;
  • № 1 – 6-7;
  • № 6 – 5;
  • № 9 – 1;
  • № 14;
  • № 8Б – 1.

Один відгук

  1. На Загребеллі, район Три ведмеді теж живуть люди. Запрошую сходити із сумками в руках з базару, спробувати як це без транспорта. Що ж тут скажеш..