Бердичів

міська рада

Порядок виплати допомоги власникам квартир будинків, відключених від опалення у рамках Програми децентралізації теплопостачання, обговорили у Бердичеві

1-22

Яким чином сплачувати допомогу власникам квартир житлових будинків, відключених від централізованого опалення у рамках місцевої Програми децентралізації теплопостачання – про це говорили під час наради у міського голови. Мова йде про допомогу тим верствам, котрі внаслідок реалізації Програми, вимушені будуть перейти на індивідуальне опалення.

Надаючи послуги трьом-чотирьом квартирам у багатоповерхівці, КП «Бердичівтеплоенерго» несе чималі й невиправдані витрати: ця проблема виникла у місті не сьогодні, і міська влада не припиняла роботу над пошуками шляхів зменшення навантаження на теплоенергетиків. Із тим, аби підприємство, нарешті, почало працювати ефективно. Для прикладу, на І етапі Програми відключити від системи централізованого теплопостачання планується 11 будинків (це – 57 квартир). На те, аби при існуючому стані справ ці будинки успішно увійшли до опалювального сезону, за оцінкою фахівців, необхідно здійснити капітальний ремонт мереж на загальну суму близько 4,0 млн. грн.

Детально вивчався досвід інших міст із кількістю населення, подібною до Бердичева. Проблему вирішують по-різному, у ряді випадків влада вольовим рішенням відключала будинки від теплопостачання, не компенсуючи людям ні копійки. Щодо Бердичева, то сьогодні, в умовах війни, вирішено власникам, котрі внаслідок відключень переходитимуть на індивідуальне опалення, сплачувати допомогу у розмірі 20,0 тис. грн. кожній квартирі. Таким чином люди зможуть компенсувати частину понесених витрат, понесених на встановлення автономного опалення. Кожен матиме змогу обрати той вид опалення, що задовольняє його потреби та відповідає фінансовим можливостям.

Окрім того, власникам-особам з інвалідністю (є такі, що не в змозі самостійно пересуватися) «Бердичівтеплоенерго» допоможе з роботами зі встановлення індивідуального опалення.

Перший етап програми, нагадаємо, має бути реалізований уже цього року. Згідно плану, від централізованого теплопостачання будуть відключені 11 будинків, що їх обслуговують три котельні:

Котельня  по вул. Володимирській, 9а:

  • вул. Вінницька, 69,
  • вул. Європейська, 20,
  • вул. Лупова, 12,
  • вул. Європейська, 92,
  • вул. Європейська, 68,
  • вул. Європейська, 66, 
  • вул. Володимирська, 18б.

Котельня по вул. Граничній, 4а:

  • вул. Степана Бандери, 37а.

Котельня по вул. Європейська, 41:

  • вул. Героїв України,  61
  • вул. Садова, 6
  • вул. Маріїнська, 3.

Один відгук

  1. Підскажіть, а в приватизованій квартирі на 5 пов. 5- ти поверхового будинку, я можу встановити своє опалення. Якщо ця картина відноситься до переліку адрес в вашому списку. Якщо так, то чи можу я розраховувати, на допомогу вказану у документі.

Останні новини