Бердичів

міська рада

У виконавчому комітеті влаштували прийом громадян

IMG_20221021_090603-1

Ось вже близько 2-х років стічні води, що ллються з прилеглих вулиць Н. Сосніної, Гоголя й інших не дають спокійно жити мешканцям будинків по вул. Довженка. Бува таке, що води у подвір’ях – мало не по коліна. Люди скаржаться: затоплюються городи, погреби, вбиральні, зазнають шкоди будинки. На одній частині вулиці прокладено спеціальні жолоби – там із водою проблем немає, на іншій час від часу потерпають від затоплень.

Молода пара мешкає на І поверху триповерхівки, що на Житомирській, та бажає встановити індивідуальне опалення. Більшість у будинку – на централізованому теплопостачанні, пара цікавиться, чи можливо для неї зробити виключення…

В одному з будинків, що на вул. М. Залізняка, тече дах. Власне, ремонту потребує весь будинок, стверджують жителі, але дах – у першу чергу. Йде дощ, все протікає, стелі падуть, зробити якісь косметичні правки немає можливості через постійну вологість…

Молода матір із сином мешкають на Мучній. Малого необхідно вести до садочка, причому до такого, в якому працює логопед. Тамтешня «Калинонька» нині не працює через відсутність у ній укриття. Дали направлення до 22-го дитсадка – з Корніловки туди діставатися незручно. Перенаправили на 25-й садок – те саме: з двома пересадками туди й назад дорога коштує майже 50 грн. Дорого, а мати не працює – лише тато…

Із цими та іншими проблемами громадян під час прийому розбиралися заступниця міського голови Олена Петрівська та радник міського голови Артур Іваненко. За необхідності до обговорення долучалися профільні спеціалісти міської ради. За першим зверненням вирішено виїхати на місця затоплень, аби ознайомитися з ситуацією. Проаналізують також проєкт робіт (чи передбачено ним встановлення жолобів на даній частині вулиці). Ну і, зрештою, у будь-якому випадку шукатимуть варіанти відведення води.

Провести роз’яснювальну роботу з мешканцями будинку, котрі наразі відмовляються встановлювати індивідуальне опалення, запропоновано сімейній парі з триповерхівки. Якщо відсоток бажаючих складе 100, є всі шанси потрапити наступного року до профільної Програми децентралізації, отримавши при цьому часткову компенсацію на встановлення автономного опалення.

Заяву на ім’я керівниці МК ВЖРЕП № 7 щодо необхідності ремонту даху мають написати мешканці будинку, що на М. Залізняка. З появою нової директорки у роботі підприємства спостерігаються певні зрушення, знято чимало проблемних питань, так що для початку – заява, а далі – контроль за виконанням.

Вирішено питання з відвідуванням дитини дитячого садка: ходитиме хлопчик до 7-го ДНЗ – батькам такий варіант підходить.

Так само спробують допомогти немісцевим молодим батькам, котрі винаймають квартиру та працюють у Бердичеві, влаштувати їхню дитину до Центру реабілітації.

До 2-го грудня мають виконати усі приписи та рекомендації дві власниці сусідніх будинків, що на Одеській. Ціна питання – існування старого паркану та поява нових. Пишуться заяви, залучено вже муніципальну інспекцію та поліцію. По завершенні визначеного терміну до розгляду даної справи мають повернутися.