Бердичів

міська рада

Сергій Орлюк: “Щоб уникнути блек-ауту, жителі громади повинні максимально економно споживати електроенергію”

15-scaled-pm6ru7huhx0w2t0z5b0h5qqv5bgfab91qq80r8kqlc-pw0abehru07ihpy7a1m1vvoqkaoddmoayhyzne9n6o

Збройні сили України щодня завдають нищівних ударів по окупаційній армії. Не маючи суттєвих успіхів на полі бою, ворог продовжує воювати з цивільним населенням, вдаючись до підлого і ницого терору. Російська федерація цілеспрямовано обстрілює критичну інфраструктуру України, намагаючись занурити нас у повну темряву і хаос.

Бердичівська громада кілька днів тому вже пережила справжній блек-аут. Завдяки самовідданій праці фахівців електропостачання вдалося відновити. Однак задля уникнення перевищення встановленої норми енергопотужності та перевантаження електромережі, енергетики розпочали застосування планових відключень абонентів.

Вчергове звертаюся до всіх жителів громади із проханням максимально відповідально та економно споживати електроенергію! Заощаджувати освітлення, утриматися від використання потужних електроприладів: бойлерів, прасок, мікрохвильових печей, пральних машин, електричних чайників тощо.

Також закликаю місцевих підприємців вимкнути надлишкове зовнішнє освітлення, ілюмінацію та рекламу своїх закладів. Адже якщо рівень споживання струму громадою перевищить виділений ліміт, це призведе до аварійних відключень світла та повторення блек-ауту.

У разі виникнення надзвичайної ситуації, за якої буде скасовано навчальний процес, бердичівляни зможуть скористатися послугами “Пунктів Незламності”, розташованих у закладах середньої освіти у різних мікрорайонах міста. Адреси пунктів наразі не розголошуються, оскільки мова йде про безпеку школярів. Однак їх буде оприлюднено у разі гострої необхідності. Окрім того, кількість “Пунктів Незламності” на території громади буде збільшено з 7 до 10.

Для проходження громадою кризових ситуацій на кшталт часткової чи порівняно тривалої відсутності електропостачання, місцевим відділом ДСНС буде встановлено опалюваний намет біля Бердичівської районної військової адміністрації (пл. Соборна, 23). Також зігрітися можна буде у підрозділах ДСНС, розташованих по вулицях Шкіряників та Мостовій.

Тримаймо енергетичний фронт разом! Все буде Україна!

Один відгук

  1. Все вірно і правильно…потрібно зменшити електроспоживання, але…може бути така ситуація коли не буде електропостачання і тепла від слова зовсім і ,що тоді?…три намети? Треба людям говорити, щоб запасались “буржуйками” ,дровами, і по можливості потрібно дерев’яні туалети у дворах багатоповерхівок на випадок коли не буде водопостачання. Будем надіятись, що все це не знадобиться, але підготуватись потрібно