Бердичів

міська рада

У Бердичеві вшанували пам’ять Героя України В’ячеслава Чорновола

IMG_20230325_085442

25 березня минають 24-ті роковини з дня трагічної загибелі В’ячеслава Чорновола. Бердичівський міський голова Сергій Орлюк, заступниця начальника Бердичівської районної військової адміністрації Катерина Вислоцька та голова Бердичівської районної ради Олександр Балянов віддали данину пам’яті Героя України, поклавши квіти до його меморіальної дошки.

В’ячеслав Чорновіл – видатний український політик та громадський діяч, публіцист, засновник національно-визвольного руху шістдесятників та дисидентів, Народний депутат України, політичний в’язень. Відомий своїми проукраїнськими поглядами і виступами проти зросійщення українського народу. Довгих 17 років життя провів за ґратами за “антирадянську агітацію та пропаганду”.

Був ініціатором проголошення Декларації про державний суверенітет України 16 липня 1990 року та Акту проголошення Незалежності України 24 серпня 1991 року.

Загинув В’ячеслав Чорновіл у дорожньо-транспортній пригоді 25 березня 1999 року.

Український народ, переконаний Сергій Орлюк, завжди пам’ятатиме свого видатного співвітчизника та шануватиме його внесок у становлення Незалежної України.