Бердичів

міська рада

Родини загиблих бердичівлян-Захисників України зустрілися напередодні великодніх свят

IMG_20230407_115922-2

Напередодні великодніх свят в актовій залі міської ради зібралися рідні загиблих Героїв-Захисників України. Присутні згадували своїх близьких, яких забрала війна, молилися за їхній спокій та за майбутню Перемогу.

Біль утрати легше пережити тоді, коли маєш з ким його розділити, зазначив у своєму слові міський голова Сергій Орлюк. А тому, підкреслив, такі зібрання, що уже стали традиційними, покликані втішити згорьовані серця осиротілих батьків, дружин та дітей полеглих воїнів. Громада, запевнив, ніколи не забуде великий подвиг своїх славних земляків та передасть пам’ять про них наступним поколінням.

До родин зі словами підтримки та розради звернулися священнослужителі – Благочинний Бердичівського округу ПЦУ, протоієрей Євгеній Шимченко, парох громади св. Йосафата УГКЦ в м. Бердичеві, отець Іван Цихуляк та військовий капелан капеланського служіння від єврейської месіанської громади “Яхад” Олексій Тарасов. Як незабаром увесь світ отримає радісну звістку про воскресіння з мертвих Ісуса Христа, так і український народ скоро отримає довгождану звістку про Перемогу, впевнені священнослужителі.

Отець Іван Цихуляк вручив кожному із присутніх оберіг – медальйон із зображенням Діви Марії та Архистратига Михаїла, а юні вихованці Міського палацу культури ім. О. Шабельника подарували власноруч виготовлені листівки. Окрім того, родини полеглих воїнів отримали великодні продуктові набори.

Від імені усіх присутніх виступили рідні загиблих – сестра Олександра Астраханцева Олена та батько В’ячеслава Бугайчука Віталій Петрович. Вони подякували міському голові Сергію Орлюку за постійну підтримку, допомогу і піклування. Адже, зазначили, для тих, хто втратив найдорожчих людей, дуже важливо, що міська влада не залишає їх наодинці зі своїм горем, а робить усе для того, щоб його полегшити.