Бердичів

міська рада

Угода про співпрацю в дії: юних бердичівських футболістів гостинно прийняли у польському Ченстохова

изображение_viber_2023-07-04_14-18-28-956

Дві футбольні команди ДЮСШ м. Бердичева вже відіграли міжнародний турнір у Німеччині і в якості срібних призерів прибули додому. На зворотному шляху зупинилися на перепочинок у польському Ченстохова. І знову, як у випадку з Явором, в якому 30 наших юних земляків разом із тренерами побували по дорозі на турнір, на них очікував теплий прийом, увага й справжня польська гостинність.

У Ченстохова бердичівляни отримали змогу зіграти товариські матчі з однолітками з місцевої футбольної академії. Певної інтриги та зацікавленості додавав той факт, що минулоріч академію з Ченстохова було визнано найпотужнішою у Польщі. Ігри вийшли бойовими за духом і дружніми за атмосферою: в одній Бердичів переміг, в іншій – поступився.

У продовження програми перебування наших земляків у Ченстохова, їх ознайомили з містом – з його живописними місцевинами, пам’ятками історії та культурної спадщини. Ченстохова нерідко називають духовною столицею Польщі, до міста з’їжджаються усі, хто прагне воздати молитву Матері Божій Ченстоховській. Тож наші хлопці отримали змогу відчути дух однієї з польських святинь.

А ще – сповна відчули смак ченстоховської кухні та місцевого морозива, яким їх пригостили організатори прийому.   

Обидві сторони – українська й польська – з приємністю констатують, що візит юних спортсменів до Ченстохова є результатом укладеної наприкінці травня цього року Угоди про співпрацю. Нагадаємо, одне з положень Угоди, підписаної Бердичівським міським головою Сергієм Орлюком та Президентом м. Ченстохова Кшиштофом Матиящиком, стосувалося спорту і туризму та передбачало, з-поміж іншого, організацію та участь у спільних змаганнях. Це свідчить про те, що документ носить реальний, а не суто декларативний характер. І двосторонні відносини мають гарну й таку саму реальну перспективу розвитку.

Сергій Орлюк та уся спортивна громадськість Бердичева сердечно дякують польським друзям за щиру увагу й турботу, проявлену до гостей з українського міста-партнера. В особливий спосіб – подяка пану Кшиштофу Матиящику, а також його заступнику пану Річарду Стефаняку та начальнику відділу освіти м. Ченстохова пану Рафалу Пьотровскі.

Останні новини