Бердичів

міська рада

У Бердичеві на маршрутах громадського транспорту хоче працювати новий перевізник з комфортабельними автобусами

Pls_bus

Останнім часом серед жителів міста Бердичева, які користуються громадським транспортом, виникає чимало скарг на перевізників. Адже ті не дотримуються графіків руху, і вже після 19-00 важко дочекатися будь-якого транспорту, незалежно від маршруту. Мешканці віддалених мікрорайонів теж постійно відчувають незручності. Особливо потерпає мікрорайон Корніловки, де автобуси громадського транспорту у 4 і 4а працюють, як їм заманеться.

Хамська поведінка водіїв, транспортні засоби у неналежному технічному стані та  некомфортні умови перевезення – все це стало звичними реаліями повсякденного життя бердичівлян. На адресу міської ради систематично надходять скарги та звернення, однак перевізники не поспішають реагувати на зауваження.

Згідно з умовами укладених договорів, кожен транспортний засіб має бути обладнаний GPS трекерами для можливості здійснення контролю дотримання графіків руху. Це було обов’язковою умовою, яка ставилася під час обговорення підвищення вартості проїзду. Однак сьогодні перевізники відмовляються виконувати даний пункт договору. Більше того, зараз вони підіймають питання щодо чергового підвищення вартості проїзду – без покращення якості послуг про перевезенню пасажирів. Зрозуміло, що і про оновлення рухомого складу мова не йде.

Міська влада категорично незадоволена такою ситуацією, тому сьогодні вже було проведено ряд зустрічей з компанією по перевезенню пасажирів, яка має в наявності великі комфортні автобуси та хоче працювати у Бердичеві, приймаючи усі виставлені вимоги до якості перевезення. Причому вона готова обслуговувати як центральні маршрути, так і віддалені мікрорайони. Звичайно, новий перевізник не зможе закрити усе місто, але представники міської влади впевнені, що якщо зайде 2-3 такі потужні компанії (пошук яких наразі активно ведеться), то місто зможе відмовитися від послуг дрібних місцевих перевізників та суттєво покращити  якість перевезень громадським транспортом без суттєвого підвищення вартості проїзду.

8 Відповідей

  1. Очень надеюсь.Возмущена маршрутом 14.Ездит одна маршрутка.Зимой не очень комфортно ждать ,а ее нет.

  2. Красава! А то щось приїлися ці “богдани” ржаві.

  3. Давно пора уже, на новосёлки больше рейсов пустить бы.

  4. Підтримую стосовно маршруту #14! Одна маршрутка на такий великий мікрорайон, перший рейс о 7.20 на сьогодні не їздить,людям не добратись на роботу, часто взагалі не виїжджає на маршрут, водій на скарги не реагує, говорить: “Можете скаржитись куди хочете, на цей маршрут ніхто не хоче вставати, я зійду , то взагалі ніяк не доберетесь! “

  5. Давно пора, а-то розклад руху маршруту №2 до 20.00 а, остання 18.00 1 то не завжди буваэ

  6. Дуже надіюсь. У місцевих жителів склалось враження, що ми живемо не в місті, а в селі. Дійсно, після 19.00 не можна дістатись з вокзалу у центр міста. А що говорити про віддалені райони…..
    Водії наче знущаються з людей. Приїзджають, висаджують пасажирів на кінцевій зупинці, чекають визначеного часу, розвертаються і сходять з маршруту. Жителі міста годину чекають наступну маршрутку. Якщо повезе дістануться до місця призначення, якщо ні – прямуйте пішки, або беріть таксі, якщо є кошти. І ніхто – ні влада, ні власники маршруток, ні водії не задумуються, що на дворі зима, люди мерзнуть, а ще гірше – хворіють. Тому дуже сподіваємось, що нова влада прийме рішення і якомога швидше вирішить це питання.

  7. 4-4а маршрут це просто жахіття якесь!!!Складається враження,що там не люди живуть і їм транспорт ні до чого,а як не подобається то взагалі пішки ходіть і не варнякайте! Нарешті хоч надія є,що налагодиться можливо щось!

  8. було б ще непогано добавити новий маршрут, від вокзалу і до елінга. дуже незручно 14йком їхати до базару а потім аж на червону гору коли потрібно на елінг.

Останні новини